От х:

Днес в x:

Стаматов заклещи кмета Георги Иванов

Депутатът Иван Стаматов заклещи дома на кмета на Хасково Георги Иванов край язовир Клокотница. Съпругата на кмета Даниела Захариева, 75-годишната й майка и малката й дъщеря останали в капана на къщата през уикенда.

Катинарът на масивната желязна порта, през която се влиза в огромно частно имение край язовир Клокотница бил сменен, а госпожа Захариева не получила ключ. Тя била пропусната в петък около 11 часа да излезе, но при връщането й в 16 часа следобед не можела влезе обратно в дома си.



В събота Даниела Захариева (на снимката горе) подаде жалба в хасковската районна прокуратура заради отнетия й достъп до дома й. По образуваната преписка полицията извършва проверка.

Градинарят, който все пак я пропуснал да влезе в дома си в събота, е бил уволнен, научи Haskovo.net.

Огромният парцел край язовир Клокотница бе собственост на строителния предприемач Иван Стаматов (на долната снимка). Той го раздели на по-малки парчета и ги продаде. Освен Георги Иванов още няколко души са купили парцели и са построили къщи. Всички те имат обща ограда и обща порта. Пътят обаче минава през собственост на Стаматов.



Нямаме претенции към собствеността, но човек все някак трябва да може да се прибира вкъщи, коментира за Haskovo.net Даниела Захариева. Не мога да се катеря по поляните. Майка ми е на 75 години, ако се наложи да се отиде на лекар или някъде другаде, по баира ли да пълзи, попита риторично тя. В отсъствието на съпруга си жената се принудила да започне изграждане на нов, алтернативен път през поляната до дома си.



Депутатът Иван Стаматов е дал писмени обяснения по случая пред прокуратурата. Той смята, че жалбата на Даниела Захариева е неоснователна.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини