От х:

Днес в x:

Силвия Предова с първа награда от феста в Благоевград

Хасковската актриса Силвия Предова получи първа награда за изпълнението си в спектакъла "Щастливият принц" на Оскар Уайлд на театралния фестивал "Слънчоглед" в Благоевград. Четвъртото издание на феста се проведе от 11 до 15 май с разширен статут – с право на участие на държавни, частни и общински формации, които имат в репертоара си постановки с образователна или екологична тематика .

Селекционирани бяха спектакли от Габрово, Видин, Благоевград, София – "Илкова театър",Театър "Завеса", Театър "А". За първи път фестивалът имаше състезателен характер с жури, председателствано от проф. Дора Рускова.

Силвия Предова изпълнява сама всичките шест роли в "Щастливият принц" – на Принца, Лястовичката, Момчето, Майката, Кмета, Общинския служител. Приказката на Оскар Уайлд , поставена от режисьора Съби Събев, вълнува малки и големи зрители с темата за състраданието и саможертвата. С помощта на Лястовичката Принцът дарява на бедните скъпоценните камъни и златото с което е украсен, с надеждата да направи живота на несретниците по-лек и радостен.

Честита поредна награда на Силвия!
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини