От х:

Днес в x:

Протест! Металурзите от Кремиковци тръгнаха към София пеша

Протестиращите работници и протестно шествие от "Кремиковци" се насочват към София пеша, съобщиха от ФСО "Подкрепа".

Около 800 - 1000 души кремиковски работници са се насочили към София пеша от комбината, съобщи синдикалистът Людмил Павлов пред "Фокус". По думите на синдикалиста причина за гневния поход на работниците е, че са ги спрели да потеглят с автобусите от сградата на „Кремиковци". Кремиковските работници ще стигнат, докъдето им позволи полицията, като желанието им е да стигнат до центъра, Народното събрание, Министерски съвет и др.

Сутринта работниците проведоха митинг в комбината. Ръководството на „Кремиковци" се срещна с протестиращите работници, които поставиха множество въпроси, каза Васил Яначков, председател на федерация „Металици" към КНСБ. Яначков обясни, че между работниците и ръководството има и различия, и общи позиции по някои въпроси. Протестите ще продължат и в понеделник, каза още синдикалистът.

В четвъртък стана ясно, че започва процедура за поетапно извеждане от експлоатация на производствените мощности на най-големия у нас и на Балканите металургичен комбинат "Кремиковци". По думите на главния енергетик на комбината Никола Савов на 12 май „Булгаргаз" изцяло ще прекрати подаването на природен газ. До тогава ще бъдат загасени всички доменни пещи и ще спре работа коксохимическия завод.
Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини