От х:

Днес в x:

Настървени за власт червени саботират листата. Шашкаме Акишино с находки от 4500 г. пр. Хр. Преглед на печата

Настървени за власт червени саботират листата, информира във водещо заглавие на първа страница днес "Хасковска Марица". Битката е за избираемо място, на което местните лобита искат да настанят лидера си Иван Станчев, обяснява изданието.

Ивайло Балабанов с наградата "Пеньо Пенев", четем още на първа страница. Текстът е придружен със снимка на поета, който целува статуетката.

Сделките с имоти падат наполовина спрямо м.г., акцентира изданието на втора страница. Сравнението се прави на базата на внесеният данък придобиване. За първите 4 месеца на миналата година той е бил в размер на 993 504 лв., през 2009-а – наполовина.

Прокурорът на Ставийски иска да е шеф в Хасково, четем на трета страница в броя. Обвинителят от Бургас, който се прочу с репликата "вързах кънките на Максим" се е кандидатирал за поста на окръжен прокурор в Хасково. Гласуването във Висшия съдебен съвет ще е на 22 юни.

Скандалът с кучетата заради шефско място, интерпретира вестникът темата за избитите кучета в хасковския зоопарк. Публикувано е и кратко интервю с шефа на зоопарка д-р Ясен Стайков.

Искендер цепи ловците, иска свое сдружение, четем на 4 страница. Изданието проследява скандалите, които продължават да тресат местната ловна организация.

Не отричайте жълтата преса, тя е институция, казва в интервю за вестника литературният критик Алберт Бенбасат. Разговорът с него е в приложението "Арена".

Български туристи ранени в Турция, с това заглавие и снимка на автобуса открива днешния си брой "Новинар юг". Шестима нашенци са пострадали в катастрофа край Къркларели на Гергьовден.

Шашкаме Акишино с находки от 4500 г. пр. Хр., четем в другото водещо заглавие на първа страница. Акишино е принцът на Япония, който ще присъства на тържественото откриване на музея на тракийското изкуство край Александрово на 15 май.

Дебнем за свински грип откъм Турция, четем в акцента на втора страница.

14 г. решетки за убиец със сатър, акцентира на криминалната страница изданието. Присъдата е за пенсионера Желязко Желязков – Джексъна от Въгларово, който уби и разчлени трупа на съселянина си Румен Орлинов – Ръмпо.

Два месокомбината избили малките кученца, четем на 4 страница. Според изданието кутретата, които австрийски природозащитници откриха в контейнер в Кенана, са били избити в месарски цехове и отнесени в зоопарка мъртви.
Самият шеф на зоопарка пък – д-р Ясен Стайков, си признава, че ги е евтаназирал той.

На 6 и 7 страница в броя можете да прочетете интервю с кинорежисьора Стилиян Парушев.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини