От х:

Днес в x:

Обвиниха в подкуп шефа на ДАА Анастас Анастасов. Шофьор спаси рокер и загина. Преглед на печата

Обвиниха в подкуп шефа на държавната "Автомобилна администрация" в Хасково Анастас Анастасов, пише в голямо заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Обвинението идва от собственика на автошкола "Гочев-Тодоров" Йордан Гочев. В сигнал до министерството на транспорта той пише, че Анастасов му е поискал 1000 лева, колкото си плащат всички останали, за да няма проблеми фирмата му. След отказа последвали масирани проверки на автошколата и на Гочев му дошло до гуша.

Викат ДАНС при ловците, четем в другото челно заглавие на първа страница в броя. Група ловци настояват да се провери хасковското ловно-рибарско дужество заради далавери.

Хайверът в "Тракиец" застрашен, пуснаха поливките, акцентира изданието на втора страница. Размножването на рибата в язовира е под въпрос, след като пуснаха водата за напояване, шефът на "Напоителни системи" смята, че няма нищо страшно.

Апаш задигна кило сребро, прибраха наркозапаси на свиленградчанин, оставят убиец в килията, са част от заглавията на криминалната страница в броя.

Съседки отиват на съд за 1500 долара, четем в голям материал на 4 страница. Недялка Андреева твърди, че представителката на фирма "Вижън" в Хасково Петя Чилингирова я е измамила с парите, спорът ескалира до саморазправа.

Шофьор спаси рокер и загина, информира челно от първа страница "Новинар юг". 69-годишният свиленградчанин Петър Иванов загина при инцидент с мотоциклетист. Катастрофата станала край Свиленград, когато младият рокер тръгнал да изпреварва на забранено и се ударил в мерцедеса на Иванов. За да не го сгази, шофьорът извил рязко волана и се натресъл в метален стълб, където намерил смъртта си.

Роди се първото бизонче в България, четем още на първа страница. Става дума за фермата в Орлов дол, където се намира най-голямото в Европа стопанство за бизони.

Заради бъдеща наредба ще мрат без лекарства от юни, с въпросителна накрая пише на втора страница изданието. Става дума за готвена от МЗ наредба, с която се спира продажбата на около 200 животоспасяващи лекарства.

Откриха Пеньовите дни, четем още на страницата. Дописката е анонсирана от първа със снимка на художника Владимир Пенев, който прелива вино за баща си.

Конфискуваха пиячката и дрогата на пласьор, акцентира на трета страница вестникът. Сред като открили грък в безпомощно състояние в парк край Марица, ченгетата тръгнали по следата на дрогата, открита в ръката на чужденеца и стигнали до стария си познайник Лилян Гудев. Свиленградчанинът бе съден заедно с братовчед си Костадин Гудев за трафик на хора през границата.

Нелегален магазин за месо одрусан с 1500 лв., четем още на страницата. Търговецът е глобен от инспектори на РВМС.

Янко Велев ще съди Чачев за клевета, четем на 4 страница. Синият местен лидер засегнат от думите на депутата, че не е областен лидер на СДС.

Гришо дръпна с пет места, четем на спортната страница в броя. Хасковският тенисист вече е 385-и в ранг листата на АТР.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини