От х:

Днес в x:

Радио „Кърджали“ вече стъпва уверено, направи две години

Изображение 1 от 5

    Радио „Кърджали“ не само проходи, но вече стъпва уверено, утвърждавайки световните стандарти за журналистика в региона. Вчера екипът на радиото отпразнува подобаващо се.

    Денят започна с новинарска емисия, прочетена от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, с включване на областния управител Никола Чанев и метеорологична прогноза на Елин Топузаков. Денят завърши с тържество в двора на Регионалния исторически музей. Бе разрязана голяма торта на младото отроче на българската журналистика.

    Радио „Кърджали“ е най-младата регионална станция на БНР. Тя покрива Кърджалийска, Хасковска и Смолянска област и се слуша в Северна Гърция и Одринска Тракия.

    Радиото започна своето излъчване на 9 май, точно в 9 часа на честота 90 мегахерца с тричасова програма. Днес програмата е от дванадесет часа от 6 до 18 часа. Радиото е утроило своята аудитория само за две години.

    В своето приветствие директорът на медията Красимир Ангелов посочи, че подобно на малко дете радиото е захвърлило памперсите и вече уверено стъпва в професионалните дебри. Той благодари на колегите си от другите регионални станции на БНР за съветите и оказаната помощ.

    В приветствие до екипа генералният директор на БНР Александър Велев призова „Отстоявайте високите професионални стандарти на Българското национално радио в интерес на слушателите“.

    В свой поздравителен адрес началникът на Регионалното управление по образование Гроздан Колев посочи:“Радиото несъмнено е една от най-ценните културни придобивки на Източните Родопи, а знанието което получаваме от него е безценно“.

    Апел за ползване на най-голямото човешко благо словото в полза на доброто,мира и свободата отправиха доаена на радиожурналистиката в Кърджалийско Местан Адалъ и отец Боян Саръев.

    Гости на тържеството бяха кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, негови колеги от общините в областта ,началника на РУО Гроздан Колев, журналисти.

    Георги Кулов

    снимки:Мехмед Реджеб

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини