От х:

Днес в x:

Майката на Илиян: Синът ми не е убиец

Днес в ефира на бТВ майката на Илиян Петя Тодорова заяви, че синът й и приятеля му са били нападнати и бити жестоко от четирима едри здрави мъже.
По думите й синът й е казал още в нощта по телефона, че са се борили за живота си. Тя не знае какво точно се е случило при сбиването, но твърди че не е възможно Илиян, който е физически доста по-дребен и слаб от тези спортисти, да се справи с тях.

Петя Тодорова смята, че синът й не е имал нож и настоява да се видят записите от охранителните камери, за да се изясни ситуацията. Когато Илиян разбрал за смъртта на двамата, първата му реакция била - "Не съм убил тези хора", твърди майка му. По думите й той си боядисал косата не за да се скрие, а като реакция на ужаса, който е преживял и бил объркан и неадекватен.

Заподозреният за двойното убийство до дискотека "Соло" Илиян Тодоров остана в ареста с решение на Софийски градски съд. Мярката му за неотклонение бе гледана вчера в късния следобед. Ден по-рано прокуратурата му повдигна обвинение за умишлено убийство по хулигански подбуди, пише в днешния си брой Стандарт.

В жилището на Илиян в ж.к. "Красна поляна" е намерена окървавена бяла риза, с каквато е бил в нощта на убийството.

Показания е дал таксиметровият шофьор, в чиято кола се е качил Тодоров секунди след убийството. Той е казал, че младежът се е обадил на някого по мобилния си телефон с думите: "На тия тримата им е..х майката".

В съда стана ясно как Илиян е вкарал ножа в дискотеката. Той го дал на момичето, с което е бил, защото жените не се подлагат на сериозен контрол на входа. Тя го прибрала в чантата си и веднага, след като влезли, му го върнала.

Съдебномедицинската експертиза е установила, че прободните рани, нанесени на жертвите, са идентични и са на височина 130-133 см, което отговаря на ниския ръст на обвиняемия. Установено е и че часове след престъплението Илиян е боядисал косата си.

До този момент Тодоров упорито отказва да говори пред разследващите, каза за изданието отлично запознат източник. Обвиненият не отговарял на никакви въпроси, въпреки че по настояване на родителите си се предаде сам часове след престъплението. Освен че не е направил самопризнание, Тодоров не е пожелал да разкаже и дали е имало спречкване и сблъсък между неговата компания и тази на убитите Кирил Въжаров и Васил Алекснадров.

Полицаи предполагат, че по адвокатски съвет той ще мълчи, докато се избистри тактиката на защитата.

Разследващите вече са намерили ножа, с който са извършени убийствата на двамата младежи. Оръжието е предадено за експертиза. По първоначални данни по него има отпечатъци само на един човек. На Илиян ще бъде направено и психиатрично изследване за вменяемост.

Вече са приключили разпитите на всички свидетели на трагедията, показания са дали и служители на дискотеката.

Почти всички, които не са били част от двете компании, са заявили, че в заведението не е имало скандали и побоища, нито пък са забелязали напрежение между двете групи. Те си разменили някои реплики, но не е открит сериозен мотив за зверското престъпление, смятат свидетелите. Разпитан е и раненият Кирил Димитров, който разказал, че всичко станало много бързо и дори не разбрал, че някой ги напада в гръб.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини