От х:

Днес в x:

Хасково с нов окръжен прокурор? Опашка за разводи в Хасково. Преглед на печата

Хасково с нов окръжен прокурор, пише с въпросителна накрая "Хасковска Марица". Според изданието меракът на Иван Ванчев за втори мандат е секнал след вчерашния избор на апелативен прокурор на Пловдив, от който в голяма степен зависи кой ще седне на шефския стол в Хасково. Новият апелативен е Андрей Атанасов. На 7 май ще видим дали прогнозата на вестника ще се сбъдне.

Война за имотите на РКС, гласи другото водещо заглавие на първа страница в "Хасковска Марица". Шефът на съюза Иван Михайлов сдава поста след 17 г., БСП точи зъби за свой човек на мястото му.

И Харманли иска отцепване от ВиК Хасково, пише още на страницата. Анкета в сайт от града на Белоногота показва, че 64% от хората искат да последват примера на Свиленград и да имат свое водно дружество.
Както са я подкарали, накрая в хасковското ВиК ще остане само шефът му – харманлиецът Атанас Бързев.

Домата бракониерства, жена му го пази, акцентира на втора страница вестникът. Инспектори на ИАРА спипали известния бракониер Христо Георгиев с лодка и мрежи по време на забраната в яз. "Ивайловград". Съпругата му навигирала от брега по мобилния.

Конфискуват оръжието на 14 бизнесмени, четем на трета страница. Искането е на НАП Хасково и се отнася за длъжници на хазната.

Абдусалам Исламов: Чиновник ме изнудваше за 50 000 лева! Това заявява пред пловдивския съд хасковският бизнесмен, подсъдим за източване на пари по САПАРД. Дописката е на трета страница.

Вряла вода за два часа дават слънчевите колектори, четем на 4 страница. Тема на публикацията е използването на слънчевите инсталации за отопление на дома.

Хората на Яне Янев – компаньонки на мнозинството, пише на 9 страница. Темата е отхвърленото вчера вето на президента, с което остава 8-процентният праг за коалициите. По темата е и интервюто с Костадин Паскалев на същата страница. Той казва: 8% праг и 31 мажоритарни депутати са пълен абсурд.

Опашка за разводи в Хасково, информира във водещото си заглавие на първа страница днес "Новинар юг". Най-много сред желаещите да скъсат законно с половинката си били 40-годишните, които били уморени от прехода.

Тройната коалиция превзе РИК-Хасково, четем на втора страница. Шеф на избирателната комисия за евровота е Димитър Велев от БСП, заместник му е Веселина Тенчева от НДСВ, а секретар – Али Зинал от ДПС. Представител на опозицията не е допуснат в ръководството на 25-членната комисия.

Прибират пищовите на двама длъжници, акцентира на криминалната страница изданието. Става дума за искането на НАП.

Андрей Атанасов е новият апелативен прокурор, съобщава още на страницата вестникът.

20 турски фирми търсят пазари в Хасковска област, четем на 4 страница. Толкова са участниците от турска страна в утрешната бизнес среща, организирана от хасковската търговско промишлена палата.

10 000 тона турски цимент влизат седмично у нас, четем на 7 страница. В материала се разглежда турската инвазия на българския пазар, цените на комшиите с 10 на сто по-ниски.

Книги по 5 лева съблазняват на Главната, четем на 12 страница. Става дума за книжния базар в центъра. Много от издателствата са обявили преференциални цени.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини