От х:

Днес в x:

ЦСКА дръпна със седем точки на върха

ЦСКА победи резонно Вихрен Сандански с 4:1 в среща от 23-ия кръг на "А" група и си осигури спокойствие на върха в класирането с цели седем точки аванс пред втория Левски, който утре приема Локомотив Мездра.

Възпитаниците на Любослав Пенев успяха да открият резултата в 41-та минута. След тъч на Виданов, Удоджи прати топката на крака на непокрития Иванов, който от няколко метра не сгреши и откри резултата с 1:0. В самия край на първата част домакините имаха шанс да отбележат изравнителен гол, но не успяха да се възползват от лошото изчистване на Машадо и Ивайло Петров остана необезпокоен.

В 64-та минута Екундайо Джаейоба свали на Секулов, който стреля от границата на пеналта, но Ивайло Петров спаси. В ответната атака обаче "армейците" не сбъркаха. Саидходжа се справи със защитник на Вихрен подаде към Тонев, който на празна врата от 10 метра удвои резултата.

Четири минути по-късно Джаейоба върна надеждите за тима, отбелязвайки красиво попадение. Точка на спора сложи Дормушали Саидходжа, който получи отличен пас от Тонев. "Червените" успяха да отбележат още един гол във вратата на обезверения Флориан Лучини.

Автор на второто си попадение в срещата стана младия Иван Иванов, след асистенция на Здравко Лазаров в 88-та минута. Вихрен е на 13-то място в класирането и ако Ботев Пловдив, и Спартак Варна постигнат положителни резултати в срещите си от 23-ия кръг, тимът от Сандански ще се окаже в зоната на изпадащите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини