От х:

Днес в x:

Хамилтън призна: Твърде много грешки

Световният шампион Люис Хамилтън не се поколеба да признае, че твърде много грешки са му попречили да бъде истинската заплаха за конкурентите си в Шанхай.
Британецът нееднократно прогресира на пистата, но двете скъпо струващи завъртания го изпратиха на шесто място с три точки.

"Беше много трудно да карам в началото на състезанието", призна Хамилтън. "Но аз намерих мястото си и се забавлявах през първоначалните обиколки, за съжаление обаче гумите ми твърде рано ме предадоха. Направих твърде много грешки. Беше хлъзгаво и предната ми лява гуми "свърши" много преди края. Това ми попречи да дам най-доброто от себе си.

Този следобед не беше успешен, но се радвам, че взех някакви точки за тима", допълни още най-младият шампион в историята на Формула 1.

Съотборникът на Хамилтън Хейки Ковалайнен завърши трети и бе доволен, че е успя да финишира в тези лоши условия. "Видимостта беше много лоша, особено през първите обиколки, след като влезе колата за сигурност", коментира финландецът.

"Скоростта ни обаче беше добра и по време на последните обиколки, успях да се доближа до Рубенс Барикело, но не и достатъчно, за да го атакувам. Стратегията ни беше да вземем точки. Да завършим над пета позиция не беше възможно днес и съм доволен, че взех четири точки без да направя нито една грешка", допълни още Хейки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини