От х:

Днес в x:

Цяло село емигрира. Бащата на Николай Банев спонсор на БСП. Преглед на печата

Цяло село емигрира, информира във водещото заглавие на първа страница днес "Новинар юг". Данните са от статистическото бюро в Хасково. 4625 са се изселили от областта през 2008 година.

Без съкращения на лекари през 2009-а, заявява пред вестника д-р Гончев, шеф на регионалния център по здравеопазване. Неприемането на нова Здравна карта и предстоящите избори осуетяват възможните промени в системата.

Половината родени в региона – извъбрачни, четем още на страницата.

Бандит троши бутилка в крупие за 757 лева, акцентира на трета страница вестникът. 26-годишен симеоновградчанин обра крупието на игрална зала в Любимец, часове по-късно е арестуван.

Нелегално автородео край границата, четем още на трета страница. Клипчето е качено във Vbox7.

За 10 години Харманли и Любимец изчезнаха, пише на 4 страница. Публикацията е отново на тема статистика. Още едно заглавие по същата тема – всеки втори брак свършва с развод.

Янка Такева: 3000 нередовни учители има в школата. През последните пет години нито един млад човек, завършил висше образование, не е започнал работа в училище, педагозите застаряват, предупреждава синдикалистката.

Бащата на Николай Банев спонсор на БСП, с това заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". Йордан Банев се отчел с 60 лева за столетницата през 2008 г. Изданието изброява и останалите дарители на червените, сред които се откроява Атина Кацару с цели 1200 лв.

По един развод на всеки две сватби, акцентира на втора страница вестникът. Данните са от вчерашния брифинг на шефа на статистиката в Хасково Наско Нанев.

Мая Дългъчева учи деца да съчиняват приказки, четем още на страницата. Със срещата на поетесата с малчугани от училище "Васил Левски" в Хасково започва серията от литературни четения за "Южна пролет".

Агент Станислав пак на светло, отбелязва още на страницата изданието. Агентурният псевдоним на Емил Георгиев – Станислав, лъсна при поредната проверка на комисията по досиетата. Този път тя освети бившите шефове на държавната агенция по метрология и технически надзор, където, оказва се, екологът също е бил началник. Преди това името му бе осветено при проверката на кандидатите за общински съветници.

Евакуират компаньонки и клиенти от горящ бардак, акцентира изданието на трета страница. Избухналият пожар в хотел "Марини" в Свиленград паникьосал гостите и те хукнали навън. Сред тях имало и проститутки. Разследващите работят по две версии – умишлен пожар или дефектирал електрически уред.

Не допускайте психозата да ви развали празника, заявява в интервю за вестника отец Константин. Разговорът с него е публикуван в приложението "Арена".

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини