От х:

Днес в x:

Ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ с журналистически награди

Изображение 1 от 3

    С две първи, една втора и една трета награда младите журналисти от Езикова гимназия „Христо Ботев“ защитиха достойно таланта и умението си да представят новините от живота, отразявайки интересни и актуални събития не само в гимназията, но и на гимназията, но и извън нея  в национален мащаб. Добрата новина бе обявена от Центъра за ученическо техническо и научно творчество – Разград.В VІ. Национален ученически журналистически конкурс  „Григор Попов“ кърджалийските ученици бяха отличени в надпревара с други 170 участници от 20 области и 35 населени места и представени общо290 творби.

    Клуб „Публична реч“ към училището спечели колективна първа награда за радиопредаване и наред с индивидуалните участници донесе приз за най-активни участници в традиционния журналистически конкурс.Отличието е заслужено признание за младите журналисти в Гимназията, чиито клуб съществува от шест години и работи активно в рамките на проект „Твоят час“  под ръководството на  Надежда Карагьозова – учител по български език и литература. През годините в  различните издания на конкурса неговите членове традиционно печелят призови места за отразяване на  актуални теми и проблеми, свързани с живота на училището и града. В подготовката на материалите и излъчването на  радиопредаванията дейно се включват всички участници. Професионална помощ  им оказва и „Общинско радио Кърджали“ в лицето на главния редактор Мария Каменова.

    За втора поредна година Димитър Ташков Беловски от XI клас печели първо място в раздел Спортен коментар трета възрастова група – IX –XIIклас. Журито го отличи за талантливото представяне на тема:„Григор Димитров – будителят на нацията”. Димитър еучастник в Литературен клуб „Добродетели“ по проект „Твоят час“ с ръководител Емилия Владева.       

                                                  

    Второ място с есето си „Светът под лупа” спечелиНиляйНургин Шериф от VIII клас. Трето място в разделрадиожурналистиказаиндивидуално участие спечели Александра Елинова Русева от VIII клас, която интервюира Областния управител Никола Чанев. И двете ученички са от младото попълнение на журналистическия клуб в гимназията.                          

    Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини