От х:

Днес в x:

Един луд, луд мач... Челси и Ливърпул сътвориха история

Отборите на Челси и Ливърпул изиграха един от най-зрелищните четвъртфинали в историята на Шампионската лига.

Двата тима изкупиха всичките си грехове от предходните си постни продукции и сътвориха истински екшън в двете срещи на "Анфийлд" и "Стамфорд бридж".

Въпреки че сините бяха взели удобен аванс от 3:1, сблъсъкът в Лондон се превърна в истинска голова фиеста. След поредица от обрати сини и червени завършиха с гръмкото 4:4, за да могат в крайна сметка подопечните на Гуус Хидинк да продължат напред.

Първото полувреме бе под диктовката на гостите, като Ливърпул наложи осезаем териториален превес и още в 13-ата минута красива атака на мърсисайдци можеше да доведе до гол, но Торес прати топката в аут.

В 18-ата минута бе отсъден пряк свободен удар за Ливърпул на растояние от над 20 метра. Зад топката застана бразилецът Аурелио, който видя, че Петер Чех е излязъл напред и с изненадващ шут към близкия ъгъл вкара за 0:1.

В 27-ата минута при поредно центриране в пеналтерията на домакините Иванович свали с ръце Шаби Алонсо и реферът отсъди дузпа. Потърпевшият Алонсо застана зад топката и покачи на 2:0.

След това попадение сините излязоха от шока и започнаха да редят атака след атака.

Така второто полувреме се превърна в истинска драма. В 51-ата минута Анелка проби по дясното крило, стигна до аутлинията и центрира към Дрогба, който протегна крак и отклони топката за 1:2.

В 57-ата минута пряк свободен удар на Алекс възстанови равенството.

Малко по-малко от четвърт час преди края пълният обрат вече бе факт. Дрогба намери непокрития Лампард в наказателното поле и капитанът изведе Челси напред.

Ливърпул обаче не се отказа. В рамките на две минути те постигнаха нов обрат, който направи оставащото време до края на срещата инфарктно. В 81-ата минута изстрел на Лукаш и рикошет в крака на Есиен излъга Чех за 3:3, а в 83-ата прострелно центриране на Риера към Каут позволи на холандеца от упор с глава да направи 4:3.

Край на драмата сложи Лампард минута преди края след страхотен удар от растояние, който се отби в двата странични стълба, за да влезе във вратата за крайното 4:4.

Така Челси продължава напред на полуфинала, където го чака Барселона. Отборите на Байерн (Мюнхен) и Барселона завършиха наравно 1:1 в мач реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини