От х:

Днес в x:

Кабина се отцепи от бетоновоз при катастрофа, излетя от пътя заедно с шофьора

Кабината на софийски бетоновоз се отцепи от платформата при катастрофа тази сутрин и шофьорът излетя от пътя заедно с нея. Той оцеля по чудо и се отърва без драскотини.

Инцидентът стана около 4 часа тази сутрин на прав участък от международния път Е-80 до разклона за харманлийското село Поляново. Товарен автомобил Шкода, управляван от Божидар Димитров от Хасково (на долната снимка), спрял на платното заради повреда. Изчезна въздухът в спирачната система, обясни шофьорът пред Haskovo.net. По думите му той пуснал аварийните светлини.



Секунди след аварийното спиране в него се натресъл отзад софийски бетоновоз, който пътувал празен за Турция. При свирепия удар кабината се отцепила от бетоновоза и отлетяла на метри вляво от пътя.



По чудо няма жертви в тежката катастрофа. Международният път остана затворен за движение в участъка от Хасково до Харманли от 4 часа сутринта. Служители на КАТ отклоняваха автомобилите още от колелото до Техномаркет на излизане от областния град, а на Е-80 – от детелината на разклона за Узунджово. Оттам колите минаваха по обиколен маршрут през Симеоновград.



Тежките товарни коли тази сутрин се отстраняваха от платното с кран.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини