От х:

Днес в x:

Деца от Кърджали изработиха мартенички за онкоболни

Деца от Кърджали привлякоха фирми, институции и община да откупят мартеници за подпомагане на техни връстници, болни от рак. Интересът на малките предприемачи от СУ” Йордан Йовков” беше провокиран от националния конкурс в рамките на каузата на ЮНЕСКО - България "Мартеничка с кауза – Направих я за теб”. Учениците от вторите класове с преподаване на предприемачество подготвиха своеобразен бизнес план за необходимите материали, определиха вида и цените на мартеничките. Малките йовковци имаха подкрепа на местните фирми „Караман”,„Горубсо”,„Пневматика-Серта”,„Теклас”, служители от РЗОК, Ротари клуб, родители и граждани.

„В инициативата се включиха около 400 ученици от 1- 4 клас, които осъзнават, че мечтата на всяко болно дете е то да оздравее, затова и нашите ученици не щадяха усилия, време и неуморно се трудиха”, обясни учителката Людмила Чаушева. „Разделихме се на екипи. Изработихме мартенички с различни елементи – щъркелчета, цветя, коминочистачи”, обясняват Вили и Йоан от втори клас.„С общи усилия изработихме красиви символи на пролетта, заедно сплитахме белите и червени конци”, допълни Ерай.

Изработените над 700 мартеници се предлагат на базара в училище като събраните средства от продажбата ще бъдат приведени по банков път в специален фонд за лечение на онкоболни деца. 

http://www.kmeta.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини