От х:

Днес в x:

Оперен певец от Варна печели хасковски конкурс за фотография

65 фотографии са пристигнали в Младежки център Хасково за фотоизложбата "На фокус: телескопът".

Над 50 от тях от днес са изложени в галерия Лицо.

Журито отреди първото място на Емил Иванов от Варна. В изложбата той участва с няколко фотоса. "Кометата Люлин" предизвика най-голям интерес и варненецът спечели първа награда.





Емил Иванов е оперен певец. Той следва две години физика, но впоследвия се отказва и записва в музикалната академия. Любовта му към астрономията му не угасва и години наред е негово хоби. Тази вечер той ще пее и пред хасковската публика.




На второ място е димитровградчанинът Петко Йорданов с фотогтрафията "Окутация на Сатурн от Луната". "Готов да докосне небето" на Мартин Гунчев спечели трета награда.

Ангелина Стайкова от Стара Загора получи поощрителна награда за фотоса си "С любов към наукатата" в първа възрастова група.

На изложбатата бяха представени и астрономически прибори, които се съхраняват в националния астрономически институт в столицата. Любителите на наука се спряха на древните способи за наблюдение на космоса: оптичен отвес, морски хронометър, призмена астрология, пасажен инструмент, секстант.


Oт 18:00 е официалното откриване на 12-тата Национална олимпиада в концертнатата зала на Младежки център. Победителят от изложбата ще вземе специално участие в музикалната програма с няколко свои изпълнения.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини