От х:

Днес в x:

Кошмарът "Порто" отново удари Юнайтед

Порто за пореден път се превърна в кошмар за Манчестър Юнайтед и е на крачка от отстраняването на английския шампион в турнира на богатите. Именно португалците сломиха Сър Алекс и компания през сезон 2003/2004, когато елиминираха англичаните след 1:1 в Манчестър и 2:1 в Порто, а впоследствие вдигнаха и трофея.


Вчера двата тима изиграха нов изключително драматичен мач, като положенията пред двете врати се редуваха постоянно. В крайна сметка срещата на "Олд Трафорд" завърши 2:2 и така португалците имат значително предимство преди реванша.

Гостите започнаха вихрено мача като още в 3-ата минута Хълк пробва бдителността на Ван дер Сар от далечно разстояние, но вратарят изби топката в корнер. Минута по-късно обаче португалците успяха да излязат напред в резултата. Лучо центрира в наказателното поле, топката се озова в Кристиан Родригес, който с финт вляво и силен шут в далечния ъгъл откри резултата.

След попадението "драконите" продължаваха да контролират събитията. Първата възможност за гол пред домакините бе чак след четвърт час игра. О Шей центрира отдясно към Кристиано Роналдо, който с глава насочи топката в десния ъгъл на Хелтон, но стражът с две ръце се намеси безупречно.

Две минути след това груба грешка на Бруно Алвеш изведе Рууни сам срещу вратата. Нападателят пое топката и хладнокръвно преодоля Хелтон за 1:1.

В минутите до почивката Порто бе отборът, който повече трябваше да съжалява, че отново не успя да поведе в резултата. Пропуски направиха Мейрелеш, Лисандро Лопес, Хълк и Родригес.

След подновяването на играта Жи-Сунг Парк и Рууни пробваха Хелтон с далечни удари. Неманя Видич също нямаше късмет.

За Порто Лопес и Сисоко застрашиха вратата на Ван дер Сар. И когато всички виждаха как гол до края няма да падне, драмата на "Олд трафорд" стана пълна.

В 85-ата минута след изпълнение на странично хвърляне Рууни чукна топката към Тевес, който от близко разстояние я прати в горния ляв ъгъл на Хелтон за 2:1. "Драконите" обаче реагираха като ужилени и стигнаха до изравняване минута преди края. Топката бе центрирана отдясно в наказателното поле, където съвсем непокрит бе оставен влезлия след почивката Мариано, който порази Ван дер Сар за крайното 2:2.

Така всичко ще се реши на "Ещадио до Драгао" на 15 април, когато е мачът-реванш.

След срещата мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че резултатът от двубоя е справедлив с оглед на показаното на терена.

"През първото полувреме Порто ни надигра. През втората част ние владеехме топката повече и създадохме няколко добри положения. Един от ключовите моменти в тази среща бе голът на Порто в края на мача. Недопустимо е да ни вкарат такъв гол. Изиграхме два тежки мача за два дни. Футболистите ми бяха напрегнати и вероятно не бяха и съвсем концентирани. Реваншът ще е много тежък за нас", каза сър Алекс.

Треньорът на Порто Жезуалдо Ферейра от своя страна сподели, че тимът му ще се раздаде изцяло, за да се класира на полуфинал в Шампионската лига.

"Поздравявам футболистите. Те си заслужиха добрия резултат. Все пак създавахме проблеми на европейски шампион. Постигнахме добър резултат. Всичко ще се решава в нашето домакинство. Не ни бе лесно да стигнем до тази фаза на турнира, но смятам, че мястото ни тук е съвсем заслужено. През първото полувреме бяхме отбора, който атакуваше и създаваше голови ситуации. Манчестър Юнайтед владееше топката повече, но аз съм сигурен, че ние създадохме по-голям брой положения от англичаните. Да се класираме за 1/4-финал в Шампионската лига е голямо постижение за нас. Ще опитаме да продължим и по нататък. Знам, че моите футболисти могат много повече. Съперникът е наистина много силен и ще покаже съвсем друга игра във реванша. Футболистите на Фъргюсън знаят как да побеждават и да вкарват голове. Знам, че моят отбор ще даде всичко от себе си, за да се класирам напред", каза Ферейра.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини