От х:

Днес в x:

ЧЕЗ отнесе 500 хил. лева глоба, заради тримесечното отчитане

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране глоби вчера ЧЕЗ с половин милион лева, за това, че компанията не върна редовното ежемесечно отчитане на електромерите в срок. Едновременно с това обаче ДКЕВР удържи и срока, в който да стане това- вместо до 1 април електроразпределителното дружество, ще имат време да възстановят старата практика до 1 юли 2009 г., съобщава вестник "Сега".

Рекордната за този вид нарушения глоба, може да се обжалва в съда. От ЧЕЗ се въздържат от изказване на позиция дали ще предприемат такива действия, като коментират само, че още не са чели решението на комисията.От компанията коментират единствено, че след като се запознаят с решението, се надявт да има възможност за провеждане на разговори с комисията и за разясняване на евентуални въпроси, свързани с решението.

От комисията твърдят, че са направили проверка, която установила, че ЧЕЗ не е готова да върне старата практика на отчитане. Не е ясно защо е било нужно това, след като шефовете на компанията публично заявяваха, че няма да се съобразят с указанието, защото това ще увеличи разходите им и ще натовари крайната цена на тока. Вместо това от ЧЕЗ предложиха всеки сам да си декларира прогнозните сметки, както и да дадат бонус по 2 стотни от стотинката за всеки киловатчас ток, но да продължат да отчитат електромерите на всеки 3 месеца.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини