От х:

Днес в x:

Ученици от Езиковата си написаха химн

Новия си химн преставиха днес учениците от хасковската езикова гимназия на празничен концерт по повод патронния празник. Днес бе представен и новия знак на учебното заведение.

Официалният химн е по музика на известната хасковска диригентка Вела Казакова и по текст на възпитаници на гимназията.

Нов портрет на хасковския общественик Асен Златаров ще буди гордост у възпитаниците на гимназия. Той е нарисуван от дванадесетокласника Александър Атанасов и бе представен днес пред насъбралата се публика.



Хор "Лира" с диригент Вела Казакова поздрави публиката с няколко песни, съпроводени от рояла на хасковската пианистка Диди Ганева.
Водещите представиха новия девиз на гимназията "Денят таи това, което утре ще изгрее" - думи на д-р Асен Златаров

Всички тези инциатива са по спечелен проект "Творческа работилница на бъдещето" по програма "Училището - желана територия на ученика".

В проекта участват 300 ученици. 50 000 лева са отпуснати от структурните фондове на ЕС за реализирането му.

Има още инициативи, които ще осъществим, обясни пом.-директорът Светлана Костадинова. Подготвена е брошура, с която чуждестранни гости могат да се запознаят с дейностите в училището, извънкласни форми и проекти.

Арт пленер ще бъде открит идните месеци.

За деня на светите будители Кирил и Методий фенове на музиката са подготвили рок опера, с която да зарадват съучениците си за празника. Будни възпитаници на гимназията пък ще режисират два документални филма за Хасково. Планира се част от участници в проекта да сформират експедиция из старините в околността.

След концерта разделеният на две представителен баскетболен отбор на гимназията, подсилен с осмокласници, зарадва феновете с емоционaлен демонстративен мач. Eдната половина се казваше "Асти" , а другата бе безименна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини