От х:

Днес в x:

Кметът Иванов даден на съд. Концесия застрашава водата на Хасково. Преглед на печата

Кметът Иванов даден на съд, информира в голямо заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Обвинителният акт за петте хиляди лева от фирма "Дусман" бе внесен в събота следобед.

С нов уред от Ротари изследват стомаха, пише в другия челен материал на първа страница в броя. В хасковската болинца вече ще се прави фетална морфология, досега родителите водеха децата си до Пловдив за такова изследване.

100 начални учители взеха сертификат от "Майкрософт", четем на втора страница. Специалисти на Бил Гейтс запознаха педагозите с възможностите на новите технологии.


МОН налива 233 млн. в средните училища, четем още на страницата.

Вече събират кандидати за стипендиите "Комунитас", допълва по темата друга дописка на страницата.

Ченгета пробутват на измамник пачка хартия, акцентира на криминалната страница изданието. Тодор Тодоров от Стара Загора се призна за виновен и получи 10 месеца условно за опит да измами димитровградчанин. Ченгетата му пробутали "кукла" при задържането.

2 старчески дома плачат за ремонт, кенанския го огрява, четем на 4 страница. Димитровградският пансион "Калина" се разминава с финансирането.

Счупиха носа на футболист на "Любимец", оперират го, четем на спортната страница. Става дума за Иван Георгиев, който ще се лекува в столична клиника. Иначе отборът му би с 1:0 "Светкавица".

В петък, 13-и, Бареков отвори изборите. Така е озаглавен обширен репортаж за сутрешното предаване на bTV от центъра на Хасково в петък.


0889 688 398. От този номер рекетират шефа на "Информационно обслужване" Румен Касабов. Това съобщава в заглавие над главата "Хасковска Марица". Полицията отказва да провери джиесема, от който мошениците поискали 20 бона, оправдават се с министъра си. По информация на вестника е започнало вътрешно разследване в ОДП Хасково кой е служителят, отказал съдействие на рекетирания.

Концесия застрашава водата на Хасково, акцентира в другия водещ материал на първа страница вестникът. Информацията е от кмета на Димитровград Стефан Димитров. Според него работата на концесионера на ябълковската кариера – хасковската фирма "Алфа Ц" може да доведе до проблеми с водата на областния град.

Търговци вадят дебели тефтери за вересии, акцентира на втора страница изданието. Проверка на репортерите показала, че все повече квартални бакалии дават на кредит стоки на клиентите си.

Вкараха кмета в съда, отбелязва новината за градоначалника на Хасково изданието на трета страница. Според вестника днес трябва да бъде определен магистратът, който ще гледа делото. Не са изключени масови отводи на съдии, допълва изданието.

Роми блъскат дядо, таксисти ги блокират, четем още на страницата. Става дума за катастрофата миналия ден в Димитровград, когато цигани блъснаха възрастен човек на пешеходна пътека. Според репортер на вестника ромите натоварили окървавения пострадал в колата си, за да го карат в болница, но таксистите ги блокирали. Те се опасявали, че няма да закарат дядото в болницата, а ще го изхвърлят от колата си извън града.

Рестартират "златния гьол" на границата, четем на 4 страница. Службата бе закрита наскоро, но слухове я рестратират.

Има съдебни шефове, които по-добре да не бъдат преизбирани, казва в интервю правосъдният министър Миглена Тачева. Интервюто с нея е на 9 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини