От х:

Днес в x:

Безопасен ли е панорамният път за Пампорово?

Изображение 1 от 4

    След репортаж на еТВ Комисията за безопасност се събира да дискутира доколко е обезопасен панорамният път за Пампорово.

    Това съобщи областният управител Недялко Славов. Комисията ще заседава на 11 юли, като главаната тема ще бъде дали има нужда от мантинели по прохода.
    Припомняме ви, наш екип сезира губернатора за проблема, вследствие на което и автоинструктури в града поискаха поставянето на мантинели за безопасност. Попитахме защо няма мантинели по панорамния път и, ако имаше, щяха ли да спрат колата на загиналия наскоро Димитър от село Кутела да излети в пропастта.
    Панорамният път Смолян-Пампорово беше ремонтиран изцяло преди две години. Като предпазни съоръжения обаче са поставени бетонови блокчета. Проектантите на новоремонтираното трасе са сметнали, че те ще изиграят ролята си - да предпазват. Но проверка на екипа ни установи, че десетки от тях са счупени от произшествия. Справка в полицията ни показва, че през миналата година по този път са станали 17 катастрофи. А от началото на година само за пет месеца катастрофите са 11 с един загинал.
    Репортерът ни Анелия Веселинова се обърна и към инж. Милен Пачалиев - автоинструктор с 20 годишен стаж. Първото, на което той обръща внимание е масовото ограничение на скоростта до 30 км., което видимо нито един шофьор не спазва. "Този път не отговаря на такова ограничение, настилката е хубава и всеки кара по-бързо, поне с 60 км. в час", коментира инж. Пачалиев. Заради все пак тежкото планиско трасе и острите завои, инструкторът е категоричен, че трябва да бъдат монитрани мантинели. Категоричен е, че те могат да спасят човешки живот. А бетоновите стълбове не само не помагат при удар, но са опасни, смята инструкторът.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини