От х:

Днес в x:

Откриха Атлантида?

Британски инженер обяви, че е открил изгубения град Атлантида на океанското дъно край северозападна Африка с помощта на "Гугъл Оушън", съобщи в. "Дейли мейл".

Говорител на "Гугъл Оушън" обаче каза, че снимката няма нищо общо с Изгубения град и загадъчните кръстосващи се линии са просто сонарни данни, събрани при картографирането на океанското дъно. Линиите отразяват пътя на корабите със сонарите.

На снимката, публикувана на първа страница на в. "Сън" се вижда идеален правоъгълник от пресичащи се линии. Бърни Бамфорд, 38-годишен авиоинженер от Честър, мисли, че тя е въздушна снимка на потънал град.
Експерти по Атлантида казаха, че правоъгълникът е на едно от местата, за което се предполага, че може да е изгубеният град - близо до Канарските острови. Координатите са 31 15"15.53Х 24 15"30.53W, уточни в. "Дейли телеграф".

Атлантида е легендарна древна култура и проспериращ град, чието съществуване и местоположение все още не могат да бъдат определени. Тя е спомената за първи път от Платон през IV век преди новата ера.
Мнозина смятат, че разказът му е верен исторически, но географските факти са грешни. Затова търсенето на легендарния град продължава по целия свят. Други експерти обаче са убедени, че историята за потъналата Атлантида отразява древни египетски сведения за силно изригване на вулкан на остров Тера (сега Санторини) през 1500 г. пр. н.е., от което сериозно пострадал остров Крит.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини