От х:

Днес в x:

Започна гласуването на референдума в община Трън

В 21 избирателни секции на територията на град Трън и села от едноименната община започна гласуването в местния референдум "за" или "против"  добива на злато.

Въпросът, на който ще отговарят жителите на общината гласи: „Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?”.

Бюлетината съдържа въпроса за провеждане на референдума и два възможни отговора – „ДА” и „НЕ”, написани с еднакъв шрифт. Решението за това допитване бе взето на заседание на Общински съвет – Трън, проведено на 21 април 2017 г.

То бе свикано заради предложението за инвестиционно намерение и експлоатация на находищата в община Трън и вследствие на създаденото обществено напрежение по темата.

Гласуването ще се проведе до 20.00 часа в съответните избирателни секции в Община Трън - в града и в селата Филиповци, Туроковци, Зелениград, Главановци, Слишовци, Вукан, Долна Мелна, Вукан, Бусинци, Лева река, Ерол, Глоговица, Велиново, Неделково, Ездимирци, Ломница.

Избирателните секции са отворили навреме, право на вот имат 3486 души.

Източник: http://kanal3.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини