От х:

Днес в x:

Днес се очаква новият вот на недоверие

Очаква се днес опозицията да внесе вотът на недоверие към правителството. Това ще е седмият вот на недоверие към кабинета "Станишев".

Очаква се народните представители да започнат работа с разглеждането на четири законопроекта за ратификация на международни документи. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за седмицата. След това по програма депутатите ще разгледат проект за решение за създаване на временна анкетна комисия за проверка на актове и действия, с които е възстановена собствеността върху имоти в район Студентски в София и е променено предназначението на имоти в него.

Като шеста точка в проектопрограмата влизат проекторешения по Доклада на временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата за трагичния инцидент във влака София-Кардам на 28 февруари миналата година, както и на нормативната уредба, свързана с безопасността на железопътния транспорт.

В проектопрограмата на парламента се предвижда тази седмица депутатите да обсъдят на второ четене: общ законопроект за културното наследство; законопроект за транслитерацията; промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия; промени в Закона за гражданската регистрация; законопроект за прякото участие на гражданите в управлението.

За разглеждане на първо четене в пленарна зала влизат: предложение за промяна в Закона за обществените поръчки; промени в Закона за съдебната власт; промени в Закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки; промени в Закона за администрацията; промени в Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелното оръжие и боеприпасите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини