От х:

Днес в x:

Заместник на главния прокурор предупредил Мургина, че ДАНС й готви клопка?

Висш прокурор с инициали К.С. е предупредил бившия вече шеф на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина, че ДАНС й готви проверка, съобщава "Всеки ден". Според източници на "Всеки ден" предупреждението е извършено по телефона, в момента, в който агент на ДАНС, оборудван със специална техника и белязани банкноти, е бил на среща с Мургина. След обаждането тя веднага е прекратила срещата.
Вчера от ДСБ обявиха, че прокурор, близък до ръководството на БСП, предупредил Мургина, че спецагенцията е насочила вниманието си към нея. От партията поискаха главният прокурор Борис Велчев да каже името на магистрата.
На въпрос на "Всеки ден" дали името на прокурора е Камен Ситнилски, който е заместник на Борис Велчев, днес Велчев отказа коментар. Градският прокурор на София Николай Кокинов заяви пред "Всеки ден", че не знае нищо по въпроса. "Той е голям началник, аз информация за него нямам, не го държа под контрол", каза той. "Ако се окаже, че е вярно, тогава ще мислим, но така да гадаем хипотетично…", лаконично добави Кокинов. Не е редно да коментирам действия, които биха могли и да не са се случили, каза още градският прокурор.
"Вие бъркате основни конституционни въпроси. Аз съм министър-председател. Всички въпроси, които касаят разследването, ги задайте на прокуратурата. Аз отивам да местя първа пешка". Така, бързайки да открие шахматния двубой между Веселин Топалов и Гата Камски, Сергей Станишев отговори на въпроса кой е прокурорът, предупредил Мургина.
Във вторник ДАНС отрече да е имало планирана акция за ареста на бившия вече шеф на НАП Мария Мургина, която да е била осуетена. От агенцията обаче не отрекоха, че тя е обект на проверка. Говорителят на ДАНС Зоя Димитрова каза пред БНТ, че допускът до информация от специалните служби на Мария Мургина не е бил подновен, защото е била установена ненадеждност по отношение на националната сигурност.
Прокурорът, който се разпознава зад инициалите К.С., нека се обади.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини