От х:

Днес в x:

Директорът на Спортното: Григор е по-сърцат от Федерер

Красимира Славова

„Григор е необикновен. Той не се развива в спорта като останалите шампиони крачка по крачка, а направо със скокове", така коментира страхотният мач на младока от Хасково Григор Димитров срещу № 1 Надал, миналата вечер, директорът на спортното училище в родния град на спортиста - Генчо Генев.
„Моментът е важен в кариерата и живота на Григор. Сега най-трудното е да удържи на върха, защото безспорно той вече е във върховете на световния тенис", не сдържаше радостта си специалистът.
"Гришо е още тийнеджър и в мача срещу Надал му пролича, че има да набляга на физическата си подготовка.
Физическите качества обаче ги има- добре е сложен за тенисист -раменете, краката му - това е физика, за която дори много от световните звезди само могат да мечтаят".

Според шефа на спортното в Хасково някои от коментарите след мача, че Надал не е играл на 100 % от възможностите си срещу българина, са абсолютно безпредметни. „Самия факт, че Гришо има повече асове от Надал, говори, че нашето момче има техника.
Пък и всички видяхме как Надал едва ли не като прохождаш тенисист се радваше на някои от пробивите си срещу младока. Освен това всички знаем, че № 1 при мъжете винаги играе за победа, а не като Федерер за удоволствие".

Най-отличителната черта на Григор, според Генчо Генчев е сърцатата му игра. „Григор има дух. Той има самочувствие. Разликата между него и Федерер, например е, че при нашето момче има повече борбеност и това безспорно ще го доведе до първата десетка в световния мъжки тенис".

Директорът на училището обаче не скри разочарованието си, че нито една българска телевизия не се е опитала да намери спонсори за излъчването на мача. „Всички сме разочаровани от това. Обаждаха ми се колеги от цялата страна за да споделят пропуска на българските електронни медии. Наложи се да прехвърлям онлайн-радиата докато открия поне един сайт, чрез който да слушам коментарите за мача в реално време, сподели Генчо Генев. Според него крайно време е България да обърне повече внимание на новото-дете чудо в световния тенис.

Часове след мача Генчо Генчев се чул по телефона с майката на Гришо, която споделила през сълзи от радост, че стотици почитатели от залата идвали да й стиснат ръката и да похвалят българската тенис надежда.

В спортното училище в Хасково очакват 17-годишния Григор да се прибере през април, когато ще бъде обсъден и изпитния план на ученика за тази година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини