От х:

Днес в x:

Кауфланд – сурогати зад витрините. Пуснаха кризисни дънки по 1.95 лв. Преглед на печата

"Кауфланд" – сурогати зад витрините, неплатежоспособни на касите, съобщава в челно заглавие на първа страница "Хасковска Марица". На темата изданието отделя цяла страница. В нея четем за схемата на голямата верига, която притиска производителите да свалят цени. Разплащането с доставчиците пък ставало след месец, което водело част от тях към фалит. В хипермаркета могат са видят точно онези цени на колбаси и млечни продукти, за които земеделският министър на България се кълне, че кучето му не иска да яде. Ние обаче ги ядем.

Дъщерята на Георги Унзунов става заместник министър, информира в заглавието над главата "Хасковска Марица". В заглавието всъщност е пробутано и обяснението за това – любовна афера. Антония Узунова е гласена за заместник на Петър Димитров, министър на икономиката, според информацията на вестника.

Бойко зарязва в Любимец, информира още от първа страница изданието. Столичният кмет ще зареже материала в неделя край Георги Добрево на Трифон Зарезан.

ДДС врътки побъркаха търговците на цигари, четем още в броя. Тема на публикацията е суматохата около задължителната регистрация по закона за ДДС, която бе отменена само месец след влизането й в сила.

Сгрешен подпис изправя мъж на съд, акцентира на криминалната страница вестникът. Аптула Ибрям е обвинен, че е гласувал два пъти на изборите за президент.

Пуска ли си брада зам-кметът Кирил Керанов, закача се с властта изданието в рубриката "на ухо" на забавната 16 страница. "Катинарчето" му отивало, смятат авторите на клюкарската рубрика.
Зевзеци разпространиха вчера в града слуха, че кметът е заставил всичките си заместници да си пуснат бради, за да бъдат в тон с визията на самия градоначалник. Това, разбира се, е само слух, в противен случай зам.-кметът Татяна Димитрова щеше да има сериозен проблем.

Григор разплака чешки милионер, изнася в заглавие над главата новината за вчерашната победа на хасковлията "Новинар юг". Младият възпитаник на Спортното в Хасково отупа Томаш Бердих с 2:1 и вече е първа ракета на България.

Пуснаха кризисни дънки по 1.95, информира в другото водещо заглавие на първа страница вестникът. Става дума за магазините за втора употреба, които, оказва се, също са ударени от кризата и смъкват цени.

Вълци разкъсаха още един бизон в Орлов дол, четем още на първа страница. Това е четвъртата жертва на изгладнелите хищници само за месец.

Пенсионери се запасяват с евтини антибиотици, акцентира на втора страница изданието. Става дума за третата възраст в Димитровград.

Луд влезе сам в лудница, гласи акцентът на криминалната страница. Ончо Чилингирян, който се прочу през последните дни с набезите си над художествената галерия в Хасково, както и с плахия си опит да счупи прозорците на ХЕИ, се е приютил доброволно в психодиспансера в Болярово.

Народът коригира бюджета на 23-и, четем още в броя. Става дума за общественото обсъждане на бюджета на община Хасково за 2009 г., което ще се проведе в зала "Хасково".

Срещат в Хасково другаря Джу с червени байряци, четем на забавната 12 страница. Посланикът на КНДР идва в областния град по покана на антифашисткия съюз. Другарят Джу ще бъде срещнат още в Горски извор.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини