От х:

Днес в x:

Съдят мъж, гласувал два пъти на изборите за президент

Аптула Ибрям от с. Петелово застана днес пред окръжния съд в Хасково по обвинение, че е гласувал два пъти на изборите за президент през 2006 година. По същото обвинение Ибрям вече бе оправдан от районния съд, но прокуратурата протестира решението на магистратите и казусът се раглежда в по-горната инстанция.

Аптула Ибрям има постоянно местожителство в село Боян Ботево, но от пет години живеел в Петелово, където не направил нова адресна регистрация. По този начин името му попаднало в изборните списъци на президентските избори в Боян Ботево. В Петелово той гласувал, като добавили името му в списъка.

Оказало се обаче, че срещу неговото име в Боян Ботево също имало положен подпис, удостоверяващ упражнено право на глас. Парафът бил същият както срещу името под неговото. В хода на разследването се установило, че човекът под него в списъка погрешно се подписал срещу името на Аптула Ибрям. Щом видял грешката си, човекът турил един параф и срещу собственото си име.

Разследващите обаче се натъкнали на интересния факт, че броят на пуснатите в урната в Боян Ботево бюлетини отговарял точно на броя на подписите в списъка. А би следвало бюлетините да са с една по-малко, тъй като един от гласувалите се е подписал два пъти.

Районните магистрати отсъдили, че очевидно има престъпление, но не може да се твърди, че именно Аптула Ибрям го е извършил. И по тази причина той бил оправдан.

Окръжните съдии днес разгледаха казуса и приключиха процеса. Произнасянето на присъдата обаче ще стане в едномесечен срок.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини