От х:

Днес в x:

Усмихнати ноти за 40-годишнината на „Иглика“

    Детска градина № 17 „Иглика“ в Хасково отбеляза 40-тата годишнина от създаването си. Днес в забавачката имаха музикален празник – открита практика с образователно направление „Музика“ като темата беше „Усмихнати ноти“. Приветствие към гостите отправи директорката Венета Тенчева, която ръководи градината вече 17 г. Тя припомни, че забавачката отваря врати през 1977 г. и вече 40 г. дарява щастливо детство на няколко поколения. „40 г. са достатъчни да си направим равносметка за постигнатото през годините и един хубав повод да покажем част от работата с децата от новото дигитално поколение, когато технологиите са част от нашето ежедневие и, разбира се, от ежедневието на децата“, каза Венета Тенчева. Тя допълни, че именно музиката най-пълно синтезира всички дейности в детската градина и е желана и обичана от децата. Именно музиката е и водеща дейност в забавачката.

    По този повод деца от забавачката изнесоха малък музикален спектакъл. Те рецитираха стихове и пяха песнички под съпровода на музикалния им педагог Любомира Владимирова. Малчуганите отговаряха и на въпроси, свързани с музиката – какво представляват тоновете, техният брой, къде живеят и какво представлява петолинието. На тези въпроси малчуганите отговаряха без никакви затруднения. На мултимедия те поставяха и музикалните ноти на петолинието.

    Детска градина „Иглика“ за трета поредна година е домакин на откритата практика, организирана от Регионалното управление на образованието.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини