От х:

Днес в x:

Арменец разглоби колата си заради контрабандни цигари, но гърми с нея и още 30 бона

Арменец с български документи пробва да преметне митническите власти на Граничния пункт Капитан Андреево, като пренесе нелегални цигари през него. Вместо очакваната печалба от контрабандата обаче, той ще се раздели с автомобила си и ще отнесе глоба от поне 30 бона.

Преди да мине границата от Турция към България арменецът буквално разглобил Реното си марка „Еспейс", за за го натъпка с безбандероловите цигари, купени от другата страна на границата.

В автомобила арменецът пътувал със своя спътница, също арменска гражданка с документи за постоянно пребиваване у нас. Пред митническите органи те заявили, че не пренасят стоки за деклариране. 

В крайна сметка обаче нерегламентираната стока в колата им е открита, след като контрольорите на българския пункт я селектирали за щателна митническа проверка.

Когато започнали да тършуват в автомобила, митничарите бил буквално изумени-от всички възможни естествени кухини на автомобила - в таблото, пода, седалките, вратите, калниците, те вадили кутии цигари.

Открити са общо 2060 кутии без бандерол от три, непопулярни марки у нас.

Цигарите са задържани. Задържан е и автомобилът, послужил за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство. По груби изчисления ако беше успял да реализира цигарите на черния пазар у нас, арменецът би спечелил около 7 500 лева от тях. Сега обаче потъва с поне 30 бона, тъй като според закона глобата му ще е между 200 и 250 % върху продажната цена на стоката. Тъй като обаче заловените цигари са от марки, които не са вписани в Публичния регистър за цените на тютюневите изделия , който поддържа МФ, в сила влиза Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове, според който при нерегистрирана продажна цена на съответните цигари, тя се определя на 7, 50 лева. Така стойността на заловената цигарена контрабанда става близо 15 500 лева.

Според Закона ако контрабандата е на стойност 70 минимални работни заплати или 32 200 лева, то по случая щеше да бъде образувано досъдебно производство.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ер
    Ерменския поп
    7 -3
    14:42, 14 мар 2017
    Ерменска ти работа !
  • 2
    Пр
    приятел на арменския поп
    7 -1
    16:22, 14 мар 2017
    Надявам се, правите разлика между арменците от България, които са българи с арменски произход, (повечето са потомци на дошлите в България след геноцида извършен върху тях от Турската империя) и арменец с български документи, което ще рече гражданин на Армения с документи за пребиваване в България, които са в страната след "промените". Първите са заслужили уважение постигнато с труд и корекност, докато вторите ползват отношението към първите и не винаги техните действия водят до затвърждаването му, а понякога напротив.
  • 3
    Bb
    BB
    4 -1
    18:41, 14 мар 2017
    Ако бяха 50кг. хероин щеше да се измъкне
  • 4
    До
    Доктор Петров
    5 -1
    18:42, 14 мар 2017
    Защо няма Български арменци чистачи и хамали, а си падат по "тънката лайсна" и бързата печалба?
  • 5
    Ев
    Евреин:
    5 -3
    20:02, 14 мар 2017
    Българските арменци са честни и почтени хора! Имам многа приятели сред тях.
    Не са чистачи и хамали, защото са хора със занаят и образование. Живота ги е направил предпазливи в това как да възпитват и образоват децата си.
    Ежедневно хващат във всякакви нарушения - криминални и данъчни неарменци,нетурци, неевреи та дори и нецигани...
    Този случай не дава право на никого да слага цял един етнос под общ знаменател!
Последни новини