От х:

Днес в x:

Грешка бави делото срещу циганите, гаврили се с БГ знаме

Цифрова грешка в обвинителният акт не е позволила да бъде даден ход на делото срещу петимата роми от ямболското село Бояджик, които в пияно състояние се гавриха с българското знаме. Делото е върнато за дооправяне на неточността, каза пред БЛИЦ Евгени Георгиев, шеф на Районната прокуратура в Ямбол. Очаква се другата седмица грешката да е поправена и обвинителният акт да влезне наново в съдебна зала. Според обвинителите грешката ще бъде лесно поправена и не става дума за прокурорска неточност. На единственото до сега заседанеие е бил привикан като свидетел и полицаят Митко Чавдаров. който е попречил на ромите да скъсат знамето, но той е имал лични ангажименти и не се е явил в залата.
На 9 февруари 2008 година ченгето забелязало група пияни роми, които се обзаложили кой пръв ще свали родното знаме от пилона на училището. Полицаят разгонил циганите, след което те се сбили помежду си и решили да го натопят, че им е нанесъл побой. Сливенски военен съд осъди ченгето на парична глоба, но столичният съд отмени това решение с мотива, че Митко Чавдаров не е нанасял побой на ромите.
Дълъг период прокуратурата в Ямбол чакаше да повдигне обвинението срещу ромите, а през това време оправданият полицаи заяви, че за него е въпрос на чест да се яви като свидетел по случката, оскверняваща българският национален символ.
Следващата седмица се очаква делото да влезе отново в зала.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини