От х:

Днес в x:

До седмица прокуратурата със становище за незаконното финасиране на ДПС

До една седмица, най-много две прокуратурата ще излезе с позиция за незаконното финансиране на ДПС. Това заяви за Агенция БЛИЦ зам.-градският прокурор Роман Василев. Той потвърди, че материалите от ДАНС са пристигнали в прокуратурата. Обвинителите ще се запознаят много обстойно с представената им документация, едва тогава ще могат да се произнесат по случая, категоричен е Роман Василев. Проверката е образувана, след като след смъртта на Ахмед Емин излязоха твърдения за незаконно финансиране на ДПС.
Веднага след изказването на друга политическа фигура от ДПС - Керим Караали, че има незаконно финансиране на партията, от ДАНС направиха проверка, като документацията по нея вече е на масата на Софийска градска прокуратура.
Агенция БЛИЦ припомня, че бившият началник на кабинета на Доган Ахмед Емин беше открит мъртъв на 17 октомври м.г. в т.нар. сараи на Доган в кв. Бояна. От полицията обявиха почти веднага, че става дума за самоубийство, но през декември разследването на смъртта на Емин беше удължено с два месеца. Трябва да се установи дали Емин сам е взел решение да сложи край на живота си, или е бил подложен на натиск.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини