От х:

Днес в x:

Задържаха похитителя на автобуса

Похитителят на автобуса бе задържан от полицията. Той се предаде сам, след което бе свален на земята от служителите на реда. Похитителят е млад, късо подстриган, със синьо яке и дънки. Той бе отведен в бензиностанцията за разпит, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч. Преди задържането му похитителят е пускал жените една по една до тоалетната, където са разпитвани от полицията и след това са се връщали в автобуса.

Открити са два пистолета в багажа му, който не е бил при него.

Уточнено е, че пътниците в отвлечения автобус са 37, но машината е с тъмни стъкла и вътре не се вижда нищо. Журналистите са оставени на стотина метра от автобуса.

В момента на мястото са две пожарни коли, които са спрени на изчакване на около километър по АМ Хемус. Пристигна и спецзвено, което също е разположено на около 500 метра от автобуса. На мястото е шефът на РПУ Ловеч Красимир Калев. Автобусът се намира на около 20 м от бензиностанцията. Районът е отцепен. На мястото са се събрали и любопитни местни хора.

Пред БЛИЦ управителят на Биомет Слав Монов каза, че друг такъв случай не са имали, но шофьорите са подготвени да се справят с критични ситуации. "Най-общо напътствието към тях е да не се противопоставят когато пътуващ в автобуса отправи заплаха и искания, да създадат обстановка на спокойствие и усещане, че исканията ще бъдат удовлетворени. Ако някой от пътниците бъде ранен - да окажат първа помощ. Най-важното за тях да бъде да пазят живота и здравето на пътуващите", обясни Монов. Управителят на пожела за момента да разкрива имената на двамата шофьори на похитения автобус, но подчерта, че те са дългогодишни служители на фирмата, с голям трудов стаж и достатъчно опит, за да се справят с такава ситуация.

Както БЛИЦ съобщи, въоръженият Мирослав Блажев на 33 г. от Севлиево заплаши с пистолет шофьора на автобус на фирма Биомет, пътуващ по линията София - Варна. Машината тръгнала от София в 13:00 ч. и към 14:20 ч. мъжът я отвлекъл. Той твърдял, че има и бомба в багажното отделение на автобуса. Чрез намиращ се в автобуса журналист мъжът е отправил исканията си за среща с журналисти, а към полицията – да му доведе П.Г. от с. Хераково, Сливнишко, който по думите му, е причинил катастрофа с участието на приятелката му Р.К. Това се случило през август миналата година, когато тя била бременна и загубила детето си. Похитителят настоявал да накаже виновника за катастрофата.

Към настоящия момент няма пострадали пътници.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини