От х:

Днес в x:

Миков: Ваньо Танов е бозайник

Това е още едно изказване на бозайник, който дълго време се е хранил от това тяло, което ръфа сега. Така коментира вътрешният министър Михаил Миков изказването на бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов, че МВР е в будна кома. Не ми е оставало време да мисля за оставка, заяви Миков по повод факта, че утре изтича срока, в който студентите му поискаха оставката. Нито на този пост, нито на някакъв друг е някакъв проблем, заяви Миков в отговор на този въпрос.

Министърът на вътрешните работи заяви, че с медицинските експертизи в досъдебното производство за загиналия в Четвърто РПУ по време на протестите мъж се занимава прокуратурата. Той не пожела да коментира дали има подробности за трагедията преди да са приключили всички проверки по случая.
По отношение на бития в ареста чехски бизнесмен Никола Молчан, министър Миков заяви, че ако има постъпила жалба ще бъде извършена проверка. Молчан бе задържан по обвинение, че е застрелял сънародника си Либор Мировски.

На въпрос как МВР ще се пребори със сим-картите без договор, Михаил Миков отвърна: "Аз не съм борец да се боря и има внесен проект, който се обсъжда". Според него това е въпрос, който трябва да се реши законодателно. Михаил Миков изрази надежда, че мобилните оператори ще проявят разбиране.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че не получава разбиране от общината в "Младост" за предоставяне на територия, където да бъде преместено Седмо РПУ, което в момента се намира в Студентски град. Базата там е лоша и недостатъчна като площ.
Днес Михаил Миков разгледа заедно с министъра на образованието Даниел Вълчев занемарен строеж, който е собственост на Министерството на образованието. Близо 2000 кв. м. застроена площ предложи Даниел Вълчев на вътрешния министър, за да може да бъде застроен нов център, в който да има и полицейски участък. Вътрешният министър не се ангажира дали неговото ведомство ще се съгласи да поеме сградата, а ако това стане, той заяви, че дострояването ще трябва да стане със средства от бюджета. Михаил Миков отказа да коментира колко средства ще отнеме това, тъй като първо трябвало да се оцени сегашният строеж. Той не одобри това, че таваните са много високи, което според него щяло да доведе до допълнителни финансови разходи за отопление. Все пак министър Миков заяви, че варианти много, но единствено Даниел Вълчев му давал нещо конкретно.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини