От х:

Днес в x:

Симеоновградска община поема погребението на загиналия мъж в „Брикел”

Симеоновградска община ще поеме разходите по погребението на загиналия  в серочистката на ТЕЦ „Брикел” вчера Сашо Митков от с.Тянево. При инцидента  пострадаха още четирима мъже, които също са от симеоновградското село. Един от тях е в  болницата в Стара Загора, без опасност за живота, има настанен и в клиниката в Гълъбово, двама са освободени за домашно лечение с разтегнати сухожилия на ръцете.

 До късно снощи съселяните им бяха събрани на площада пред кметството  заради драмата. Според коментарите на хората, мъжете били наети от фирма, която „Брикел” вика за поддръжката на сероочистващото съоръжение. Според някои, те са били наемани на граждански договори за работата, но други твърдят, че не всички  петима са имали такива. Проверка за това вече се прави от Инспекцията по труда в  Стара Загора.

Вчера работниците от Тянево били привикани, за да чистят паднали в съоръжението варовикови полипи. Някои от тях вършели работата отдавна, но имало и такива, които се занимавали със специфичното почистване едва от петнайсетина дни.

Разследването по инцидента продължава. Неспазването на трудовата дисциплина е водещата версия за злополуката.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини