От х:

Днес в x:

Сексът без любов - за и против

Трудно е да разграничим в представите си секса и любовта. В живота обаче съществуват както любов без секс, така и секс без любов.

Нужен ли ни е сексът без любов? Какви са неговите плюсове и минуси? Ето отговорите на тези и други въпроси. Нека започнем с предимствата.

Представете си, че сте се запознали с интересен млад мъж. Вие го харесвате, но това не може да се нарече любов. Приятно ви е да общувате с него, той е остроумен, весел, готов да ви помогне в трудна ситуация.

Освен това ви привлича с физическите си характеристики. В допълнение - отдавна не сте правила секс. И изведнъж се улавяте, че си го представяте в леглото. Ситуацията е следната: трябва да избирате дали да запазите невинните приятелски отношения или да прекрачите тази граница.

Желанието побеждава и вие прекарвате една любовна нощ. Любов все още няма - има само симпатия. Правенето на секс с човек, когото обичате е съвсем друго нещо - изпълнено със страст, нежност, възторг.

Но нима ви беше лошо с вашия приятел, който ви желаеше толкова, колкото и вие него? Друг е въпросът дали ще останете приятели, дали отношенията ви ще станат по-нежни или ще престанете да общувате, срамувайки се от своята постъпка.

Всичко зависи от вас самите. Положителният момент е, че сте получила това, от което сте имала нужда, без да поемате ангажименти, за които не сте готова.

Сексът е прекрасно средство за разтоварване. Продължителното въздържане от секс е вредно за здравето, твърдят специалисти.

Някои дори препоръчват секса - дори да е без любов - като форма на терапия за повишаване на тонуса и редуциране нивото на стреса.

Преди хората са встъпвали в брак, правели са секс и са раждали деца без да се грижат за наличието на чувства.

Браковете по сметка днес се смятат за най-здравите, а всеки брак включва и периодични занимания със секс. И днес има места на планетата, където любовта не е приоритет за встъпване в брак и като следствие - за правене на секс. Главният приоритет на тези семейства е продължаването на рода.

Сексът без любов има и отрицателни страни. Отрицателният момент в тази ситуация е, че този секс може да разруши едно приятелство. Любовта е чувство, което окриля човека, прави го по-добър, по-чист и одухотворен.


Правенето на секс с човек, когото обичате е съвсем друго нещо - изпълнено със страст, нежност, възторг
Сексът с любимия човек е много по-приятен, отколкото с друг, към когото не изпитвате подобни чувства. Сексът без любов ни лишава и в емоционален план.

По време на преживяването и след него понякога е възможно да изпитаме чувството, че нещо не ни достига и да усетим неприятна горчивина в душата. Както вече посочихме, сексът без любов може да разруши приятелството.

След интимните отношения с приятел ние понякога не знаем как да се държим по-нататък с този човек. Дружбата като че ли се е запазила, но между нас нещата не са такива, каквито са били преди.

В крайна сметка всичко зависи от вашето усещане, от емоционалността и ценностната ви система. "Един топъл душ и остава само неприятния спомен", беше казал един зевзек. Въпросът е - ще може ли да понесете спомена...






Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини