От х:

Днес в x:

5-6 търговци на ден се регистрират по ДДС в Хасково заради цигарите

Нараства броя на новорегистриралите се по ДДС търговци на тютюневи изделия, след като това стана задължително, за да упражняват дейността си.

От началото на тази седмица в данъчна адмистрация по ЗДДС са се регистрирали над 30 търговци, които се занимават с продажба на цигари. Средно по 5-6 са новорегистрираните на ден. Това сочат данните на Националната агенция по приходи в Хасково.

Данъчните служители прогнозират, че идната седмица броят им се ще се увеличи.

Лиценз за продажба на тютюневи изделия се издава от кмета на общината.

Проверките ще се извършват от Дирекция „Селско стопанство, туризъм, транспорт, търговия и защита на потребителите" към Община Хасково.

„Проверките няма да започнат веднага. От следващата седмица дирекцията първо ще изпрати уведомителни писма до всички търговци с безсрочна регистрация от 2003-2004 година. В срок от 10 до 15 дни, те ще трябва да се пререгистрират по ЗДДС", коментира Златимир Желев - Директор на общинското звено.

Около 200-250 са търговците с безсрочна регистрация в Хасково и селата, които ще бъдат уведомени по пощата, допълни той.

Измененията в Наредбата от 30 декември 2008 година към Закона за тютюна и тютюневите изделия регламентират в частност търговията с въпросните изделия да се осъществява от регистрирани по Закона за данък добавена стойност фирми. Измененията влязоха в сила на 1 януари 2009 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини