От х:

Днес в x:

Данъчни заклещиха битака в Димитровград, масите празни

Масирана проверка на данъчни инспектори, служители на комисията за защита на потребителите и на икономическа полиция затвори половината пазар в Димитровград тази сутрин. Търговци припяно пускаха кепенците, докато не са ги заклещили проверяващите. По-упоритите продължиха търговията, която обаче вървеше доста вяло. От НАП Хасково потвърдиха за проверките, но казаха, че резултатите от тях ще бъдат оповестени в понеделник.



Вчера пък полицаи нагазиха търговците и спипаха двама да продават дрехи менте на известни световни марки. Проверка на Haskovo.net днес установи, че по масите не се забелязват "Адидас", "Версаче" или "Пума".



Оборотът на пазара падна три-четири пъти през последния месец, жалваха се търговци. Дори по време на коледните и новогодишните празници, когато традиционно се правят рекордни обороти, продажбите били слаби.



Продавачите не очакват положението на битака да се подобри. Особено след спирането на "Неохим" и страхът от съкращения, който тресе димитровградчани. Световната финансова криза, както и газовата, тепърва ще се отразят на и без това празните джобове на българина, смятат търговците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини