От х:

Днес в x:

Всеки втори в Хасково атакуван от телефонни измамници

Повече от половината, 53 на сто от читателите, участвали в анкетата на Haskovo.net признават, че са били обект на атака от телефонни измамници. Но не са се вързали на схемата на мошениците. Такъв отговор са посочили 177 от гласувалите в допитването към този момент 334 читатели.

Почти толкова, 149 или 44.6 процента са отговорили, че не са били атакувани по телефона, защото измамниците търсят предимно възрастни хора. Едва 8 читатели или 2.4 на сто признават, че са били измамени, но от срам не са се обаждали в полицията.

Телефонните измами през последните години придобиха характер на истинска епидемия, а жертва на мошениците стават предимно възрастни хора. Някои от тях са ужилени със значителни суми. Сред най-използваната измамна схема напоследък е „помощ за полицията да разкрие телефонна измама“. Въпреки многобройните предупреждения от страна на МВР все още мнозина възрастни хора се вързват на измамите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Телефонните измами не са от вчера или днес. Още през деветдесетте години на домашният ни телефон се обади "стар познат" на съпругата ми, уж мъж на нейна приятелка от Русе. От дума на дума поиска да говори с мен, че имал някакви части за купуване, но трябвало спешно да прати парите и ако може ние да ги платим, а той да ни ги възстанови. Добре, че по принцип отказваме подобни сделки, а и нямахме толкова пари. Още три пъти са се обаждали на майка ми и тъщата "полицай", "лекар" и неизвестен мой шурей. Това е масова измама, за която властта нехае, а ужилените, предимно възрастни хора, са оставени да се чувстват глупаци и сами в мъката си. Останалите подминават събитието с надсмешка или дори с подигравка. Това показва, каква държава и какъв народ сме по принцип! Тъжно или жалко е?
Последни новини