От х:

Днес в x:

„Ало“ измамник завлече 14 бона от хасковлийка и си купи злато и техника

40-годишен „ало“ измамник, който завлякъл възрастна жена с 14 000 лева, е арестуван, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково. Измамата станала на 14 декември, когато 68-годишната хасковлийка оставила парите на входната врата на жилището си. След като свил парите, измамникът си купил златни накити и техника.

Вещите са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство.

В деня на ареста са станали други две измами в димитровградско. Първият сигнал е подаден от 56-годишна жена от бригадирския град. Тя получила телефонно обаждане от човек, който се представил за следовател от полицията и й казал, че се провежда операция по залавяне на телефонни измамници. Димитровградчанката оставила пред вратата на къщата си найлонов плик с 3000 лв., 4 златни пръстени и златна гривна.

Вторият сигнал е подаден от 77-годишна жена от село Горски извор. В петък около обяд на телефона на старицата позвънил мъж, който се представил за неин роднина. Той й заявил, че му трябват пари, за да ги остави за капаро за закупуване на радиатори. Жената приготвила 1500 лв, а синът й дал парите на двама непознати мъже, които се оттеглили с лек автомобил в неизвестна посока.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата по установяване на извършителите продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ст
    Стар хасковлия
    35 0
    16:31, 19 дек 2016
    "Жената приготвила 1500 лв, а синът й дал парите на двама непознати мъже, които се оттеглили с лек автомобил в неизвестна посока."
    Синът е по-зле от майка си...Поне така излиза от дописката.
  • 2
    Не
    Незапознат
    2 0
    21:44, 19 дек 2016
    Тези пенсионери от ден на ден започнаха да вадят все повече и повече пари.Ето,
    сумата е петцифрена!Утре или друг ден няма да се изненадам ако прочета за шестцифрена.По всички въможни средства за масова информация се тръби за схемата и въпреки всичко няма промяна.Това взе да се превръща за национален спорт сред криминалният контингент носещ лесни и сигурни доходи.
  • 3
    Яя
    яяя
    5 -3
    22:40, 19 дек 2016
    Нали скачахте и викахте по митингите сдс. Нали се радвахте като затвориха лагера в белене .сега радвате ли се. При социализма тези щяха да са в белене и щяха да бачкат до полуда. Щяха да ядат сутрин, обед и вечер тояги. Сега са между хората и мародерстват. Белене е затворено. Честито чифутодемокрация. Бай тошо беше последният родолюбив политик . Всички след него са амриажи.
    • Ни
      Николай Георгиев
      1 -4
      22:52, 19 дек 2016
      Не стига, че си луд, ами и си неграмотен...
Последни новини