От х:

Днес в x:

Лари Флинт иска $5 млрд. държавна помощ за порно индустрията

Създателят на сп."Хъстлър" Лари Флинт и колегата му Джо Франсиз, автор на сериала Girls Gone Wild, обявиха, че ще поискат от американския Конгрес държавна помощ от 5 млрд. долара за спасяване на индустрията за забавления за възрастни.


"Всеки е тръгнал да иска пари от правителството, за да го защити, а порно индустрията е като всеки друг бизнес и страда от финансовата криза", заяви Оуен Мугън, говорител на Лари Флинт, цитиран от Си Ен Ен. В същия дух бе и официалната позиция на Франсиз.


И двамата признават, че бизнесът им не е закъсал чак толкова - продажбите на DVD с ХХХ-филми са намалели (по някои данни с 22%), но интернет трафикът към порно сайтове продължава да расте. По данни на сп."Атлантик" през 2007г. в порно индустрията на САЩ са се завъртели 12 млрд. долара.


Флинт и Франсиз обаче изтъкват, че става дума за национален проблем. "Хората са твърде депресирани, за да са сексуално активни. А това е изключително нездравословно за нацията. Американците могат без коли и други вещи, но не могат без секс", обяснява Флинт. "При цялата тази икономическа мъка и губене на пари, сексът е последното нещо, за което се сещат хората. Време е Конгресът да съживи сексуалния апетит на Америка. Единственият начин това да стане е да се подкрепи индустрията за забавления за възрастни и то бързо."
Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини