От х:

Днес в x:

Нова акция за Ники за две операции по спешност

    Нова акция започва в Хасково за подпомагането на лечението на Ники Корондилева. Въпреки, че преди месец майката на слънчевото момиче, което обедини хиляди хора в борбата си с рак на костите, съобщи, че лечението върви добре и дъщеря й печели войната с коварната болест, днес новините не са добри.

    С апел във Фейсбук майката на Ники Росица Ленкова отново потърси подкрепа.

    „Добри хора, за жалост имаме лоша новина. От около 3 седмици Ники има силни болки в кръста. Наложи се да заминем за изследвания по-рано. След един ПЕТ скенер и два ЯМР се установи, че се налага да се направи двойна операция за премахване на две съмнителни образувания от тялото на Ники. Тя ще бъде извършена от два екипа - на неврохирурзи и гръдни хирурзи. След хистологията ще се прецени дали ще се приложи лъчетерапия, което е много вероятно. Днес след туморен консулт между всички лекари, занимаващи се с Ники, се реши операцията да бъде във вторник. Налага се да възстановим отново кампанията, защото евентуално ще са ни нужни много средства за последващото лечение. Молим ви отново да ни подадете ръка!”, обръща се към всички, съпричастни към съдбата на Ники, нейната майка.

    Съобщението на Роси Ленкова се разпространява мълниеносно в социалната мрежа и хората започнаха да се организират в помощ на 17-годишното момиче.

    Времето обаче е твърде кратко и действията трябва да са много бързи.

    Номерът на банковата сметка можете да видите на втората снимка.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ко
      Колев
      26 -4
      16:25, 10 дек 2016
      А къде е Фондът за лечение в чужбина в тази ситуация или е създаден само за да се отчита някаква дейност?
      • Не
        Незапознат
        3 -2
        01:27, 11 дек 2016
        Той е недействащ.Създаден е за пред общественността тук и в чужбина.Според закона за здравето всеки български гражданин има право на медицинска помощ. Затова го има това гръмко название.Може да се използва след като според диагнозата необходимото лечение не се предлага в България.Тогава ти се стоварват един куп бюрократични документи които докато се поълнят минава немалко време.С този ценен ресурс трябва да разполагаш и ако ти се даде направление за Позиционно Емисионна Томография.Във България в два града се правеше само след предварително записване и чакане около 1-2 месеца. Най-точното,ясно и скъпо изсладване заради радиоактивният изотоп който идваше от чужбина.Поне така беше.Сега не знам и не ме интересува вече.
    • 2
      22
      22.9
      41 0
      16:46, 10 дек 2016
      Няма време за въпроси .....Да действаме....Да помагаме...Детето трябва да живее и ще живе.
    • 3
      Ха
      Хасковлия
      5 -3
      02:25, 11 дек 2016
      Сметката я има в "другия сайт"(хасково.инфо). Тук формата за коментари не ми позволява да я сложа, понеже има символи на латиница. Доста ограничено от страна на администраторите.
      • Ай
        айде сега
        4 0
        11:20, 11 дек 2016
        Сметката през цялото време си е там. На втората снимка е сметката.
    • 4
      Зо
      Зорница
      11 -1
      11:08, 11 дек 2016
      моето мнение е, че за такива случаи трябва да се отпускат банкови кредити, които да се разрешават спешно и да са с 1% лихва. Банките за миналата година имат 200 милиона печалба. Да не мислят само за себе си ами да направят нещо подобно за да могат по-бързо да се спасяват хора за в бъдеще. Иначе не могат да си напълнят търбусите, а като трябва да се помогне никакви ги няма.
    • 5
      АБ
      А богаташите
      4 0
      20:29, 12 дек 2016
      А богаташите в града къде са? От къде си вдигнаха къщи палати на няколко етажа и имат по две коли на член от семейство. То не може толкова да си крал, крал, пък после да си затваряш очите за чуждото нещастие. Защото едни взимат от народа, затова народа не може да си позволи скъпи операции като се разболее. В живота има равновесие - като се трупа някаде имане, другаде не остава почти нищо освен бедност. Такова е равновесието в тая държава с мижави закони и сбъркани морални и човешки норми. Всеки гледа да се накраде като за последно.
    Последни новини