От х:

Днес в x:

Със сладкиши в Езиковата събират пари за състезание по дебати

Изображение 1 от 4

    С базар на сладкиши в Езиковата събират средства за участие на отбора по дебати на гимназията в състезание в Шумен. За надпреварата на 10 и 11 декември трябва да заминат десетина гимназисти, а събраните средства от базара ще се използват за пътните и престоя, обясниха момичетата зад щанда. Директорът на гимназията Деян Янев също обещал да отпусне някаква сума за участието на възпитаниците на Езиковата в състезанието.

    На щанда бяха подредени вкусотии – дребни сладкиши, кексове и соленки, които учениците твърдят, че са приготвили сами, без родителска помощ. В благотворителната акция се включил и американецът Джеръми, който е в Езиковата по програма “Фулбрайт”. Той приготвил ябълков пай, който бе оценен най-високо сред останалите сладкиши – 2 лв. за парче. “Защото е най-вкусен”, обясниха ценообразуването момичетата. Останалите вкусотии бяха на цени между 50 стотинки и лев и петдесет за парче.

    Щандът на клуба по дебати бе заобиколен от съученици през голямото междучасие, които се включиха активно в пазаруването в помощ на инициативата.

    В клуба по дебати в Езиковата членуват ученици от 9, 10, 11 и 12 клас.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини