От х:

Днес в x:

Липса на касови апарати и укрити обороти засече акцията на Димитровградския пазар

Липсата на фискални устройства в четири от обектите на Димитровградския пазар са засекли проверяващите при акцията, която тръгна тази сутрин.

В други два обекта данъчните са установили, че търговците не издават касови бележки. Имало е несъответствие на касовата наличност с фискалния отчет в един търговски обект. Установени са и стоки от защитени търговски марки, като в един от случаите е образувано досъдебно производство.

Акцията е продължение на започналите по-рано през годината наблюдения и проверки на вносителите на стоки от Китай и Турция.

По данни на НАП само за 2 месеца след началото на контролните мерки основните фирми, занимаващи се с внос на стоки от Китай и Турция, са увеличили платения от тях данък върху добавената стойност с близо 600 000 лв.

Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат дни или седмици, в зависимост от поведението на търговците.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Съ
    Сър
    31 -28
    15:48, 18 ное 2016
    Боко, боко.. Тикво, така ли отмъщаваш на народа, че загуби изборите и заради голямата си уста подаде оставка? Ще лежиш в затвора ти и твоите лакейчета, да е ясно....
  • 2
    Пъ
    Пър
    22 -36
    16:13, 18 ное 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Не
      Незапознат
      37 0
      17:56, 18 ное 2016
      Дали ще е първи или последен болшинството едва ли го грее това.Политиците
      идват и си отиват.Като времето през което са на власт не само че не признават каквито и да е правила но и нарушават закона по най-безочлив начин.След всеки един от тях след това в държавата става мазало.Ако спазваш изискванията няма да те закачат.Но пък няма да издържиш дълго и сам ще се откажеш.За да имаш някакъв шанс да оцелееш трябва да жонглираш със спазването,нарушаването и заобикалянето на наредбите.Вземете например зеленчуковият пазар.Там също не издават касови бележки.Ако поискаш ти дават.С малко увъртане.Студено било,батериите паднали,чакай да зареди,досега работел но нещо му станало и
      т.н.Но защо да ги карам да ми издават касова бележка?Някой нещо да ми връща от сумата която съм дал(а)?Или пък да ползвам някакви даначни облекчения?Няма.Ако взема пък тези средства ще отидат при тези хратутници от данъчното които цял ден се прескачат в топлите си кабинети
      и се чудят каква клюка да раздуят.От време на време когато им омръзне да
      правят подобна показна акция И да карат хорицата там където цял ден мръзнат да треперят не от студ а от страх да не ги прискипят и им вземат малкото което са изкарали.
  • 3
    Fa
    fafas
    17 -22
    16:42, 18 ное 2016
    Аха, значе работата като върви и нещо се върше, Бо... Виж коментара
  • 4
    Пе
    Петър
    14 -24
    16:58, 18 ное 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
    Ке
    Кенанския Маймун
    32 -15
    17:43, 18 ное 2016
    Мутрите от ГЕРБ си отмъщават за
    Загубата на Президентските избори !
    • Да
      Данъкоплатец
      10 -12
      09:36, 19 ное 2016
      Мутренско е да не си плащаш данъците. Не че всички сме светци , но всяко нещо си има мярка. Димитровградският пазар просто трябва да бъде закрит..
  • 6
    Значи аз мога да плащам данъци и да пускам фактури, а тия на пазара могат да правят каквото си искат?
    • Sc
      Scarface
      13 -8
      21:22, 18 ное 2016
      Остана да кажете че навреме си плащате ВСИЧКИ данъци.ВИНАГИ пускате
      фактури и изпълнявате СТРИКТНО предписанията на контролните органи.Е-е-е
      па такова животно нема!Ако има то тогава идете в данъчното със снимката си и
      поискайте да я сложат на таблото ''Наша гордост''.Ако няма да направят.Кой знае може да ви дадат някое дронче за награда.Или смартфонче.
    • Не стига, че си ги плашам редовно, а и по едно време плащах в две държави без да съм задължен... А вие ако искате нищо не плащайте и после ревете, че няма осветление има дупки или кучета
  • 7
    Sc
    Scarface
    7 -4
    23:18, 18 ное 2016
    И още в две да плащате пак ще си я тая.Най-много да ви светне пред очите,
    вместо куче лъв да ви излезе насреща и да хлацнете в ров който не му е там
    мястото.
  • 8
    Ве
    Верно
    6 -8
    09:35, 19 ное 2016
    Целогодишни трябва да са проверките тия дахлии си мислят че всичко им е позволено продават моркови стоки под масите шивашките цехове проверете и тях яко се щтанповат маркови стоки нямат оправия със коджа кафалиите
  • 9
    Ня
    някой
    7 -3
    13:39, 19 ное 2016
    Тези акции трябва да са ежедневни. Пари в държавата няма и затова дето никой не удря на кас.апарат. Всеки има близък или приятел или пък сам се е занимавал с бизнес и знае, че никой не играе честно. Като няма документален оборот, няма да има и данък, няма и пари. Друг е въпроса че фиск.устройства подлежат на манипулация срещу съответна сума. И затова всички граждани сме виновни и Едни си карат джиповете и те гледат надменно ама данъка дето е платил е 10% от реално реал.печалба. Мръзнели и не знам си кво.
  • 10
    Ва
    Васила
    9 0
    19:35, 19 ное 2016
    В тази държава се преследват и наказват последствията и никой не търси причината, защо се стига до това положение. Не остана малък и среден бизнес, а те са основата на икономиката в една държава. Никакво стимулиране от държавата, тъкмо обратното. Никаква защита на родното производство. А защо е така? Защо една китайска стока е по-евтина от произведената тук? Влезте в един китайски мол и проверете. Не носим тук произведени дрехи, не ядем тук произведена храна, защо? Защото народът няма пари и гледа да вземе по-евтиното. Давате ли си сметка, че цялата Хасковска област се препитава предимно с произвеждането на облекло? Какво ще се случи с хората, ако останат без работа? В чужбина? Нека държавата създаде необходимата благоприятна обстановка за развитието на малкия бизнес,за да може да излезе на светло. Да се потърси причината и да се отстрани. С такива мерки, каквито се прилагат, сивата икономика расте. Или, може би, тя е твърде изгодна за определени властимащи? Преследвали китайското и турско карго? Ами да отидат на митниците, да отидат при контейнерите идващи от Китай, които не плащат реално мито. Е, няма такава държава!
  • 11
    За
    Защо
    4 0
    17:36, 21 ное 2016
    Защо не проверите фирмите за таксита. Знаете ли колко оборот крият - при тях касовите апарати са направо забранени. Започнете от фирмата на оная лакомата ламя, дето е заграбила паркингите из целия град. Тази "принципната" соственичка наяждане няма. Всички я знаем, от къде се ояде - от митница Свиленград, ама каквото било било. И тази наглата има очи да се прави на праведна, честна и принципна. Да си оправи батака, особено в личните отношения. Че от нея по - мразена в града няма! Брей, че долно същество, което не си знае мярката. Дано всички "мили" приказки и постъпки и се връщат стократно.

Видеа по темата

Последни новини