От х:

Днес в x:

Собствениците на безнадзорни животни ще плащат по 50 лева дневна такса за настаняването им в стационар

По 50 лева такса за издръжка в стационар на общинското предприятие „Озеленяване, чистота и благоустройство” и до 500 лева глоба при повторно нарушение ще плащат собствениците на едър и дребен добитък, които са оставили безнадзорно животните си да пашуват в града. Това решиха на свое заседание общинските съветници в Кърджали като част от измененията в Наредбата за опазване на обществения ред.
Промените са продиктувани най-вече от ежемесечно постъпващи сигнали и жалби от граждани за свободно пасуващи и движещи се селскостопански животни. Същите са установявани в обществени места за отдих, междублокови пространства, училищни дворове, детски и здравни заведения, градски и гробищни паркове в селата, а това представлява опасност, включително и за здравето на децата ивъзрастните хора, каза кметът инж. Хасан Азис в качеството си на вносител на предложението.
 
Промените предвиждат при установяване на безстопанствени животни те да бъдат задържани от работници на общинското търговско дружество „ОЧБ” ЕООД и настанявани в стационар за временно пребиваване. Предвидена е и такса според вида животно, за всеки ден престой в стационара. Тя е в размер на 50 лева за едър добитък и 15 лева за дребен и ще се заплаща в касата на ОЧБ.  Непотърсените в 7-дневен срок животни ще бъдат предавани на Областната дирекция по безопасност на храните. Стана ясно още, че на собствениците на животни ще бъдат съставяни актове и налагани глоби в размер на от 100 до 250 лева, а при повторно нарушение – 500 лева.

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини