От х:

Днес в x:

Закриват основното училище в село Ненково

Основното училище „Ив.Вазов” в с.Ненково, което е със статут на „защитено”, да бъде закрито, решиха на днешното си заседание общинските съветници в Кърджали.
Основният мотив, с който точката бе поставена за гласуване на заседанието, бе намаляване броя на учениците в учебното заведение, вследствие на тежките миграционни проблеми в района. От учебната 2010/2011година насам те са намалели в пъти. От 32-ма в 4 паралелки, до 13 ученици в три паралелки през учебната 2015/2016 година. Към 19 септември т.г. броят на учениците е общо 10, какъвто е и минимума според критериите за „Защитени училища”, а в доклад на директора на училището се посочва, че след началото на тази учебна година 4 от децата не посещават часовете.
Съгласно решението на общинския съвет, шестте възпитаника на защитеното училище в с.Ненково ще ходят на училище в най-близкото учебно заведение - ОУ”Св.Св. Кирил и Методий”с. Енчец. На кмета на община Кърджали бе възложено да внесе мотивирано предложение и Решението на Общински съвет Кърджали за закриване на ОУ”Иван Вазов”с. Ненково, до Министъра на образованието и науката.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини