От х:

Днес в x:

Пламен Орешарски печели в Кърджали, Разград и Търговище

Издигнатият като независим, но подкрепен впоследствие от ДПС кандидат за президент Пламен Орешарски е спечелил всички гласове в областите Кърджали, Разград и Търговище. Това показва справка на сайта на ЦИК, където е качена информацията от обработените протоколи на секционните избирателни комисии.

В други секции - Шумен и Силистра, Орешарски е на трето място, а в Смолян и Хасково - на четвърто.
Според данните на Централната избирателна комисия към 13.30 ч. Орешарски получава 6.51% от гласовете в страната.

Градовете, в които Орешарски спечели, са тези, в които се концентрира кампанията на ДПС. Бившият премиер беше издигнат от инициативен комитет, а в средата на кампанията зад него застана и движението. Те я откриха в Кърджали, където Орешарски присъства.

Впоследствие той взе участие на още няколко прояви на ДПС из страната, едно от тях беше Разград. Пред "Дневник" седмица преди края на кампанията от щаба на кандидата обясниха, че това е била и последното предизборно събитие, в което е участвал.

Орешарски започна предизборната надпревара с 0.5% подкрепа. Той на няколко пъти заяви, че зад него ще застанат още повече хора.

Най-малко Орешарски е получил в София, където във всички райони той получава под един процент. В области като Видин, Монтана, Враца той получава между 1 и 3%.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини