От х:

Днес в x:

Зам.-областният нахока Пътното: Магистралата да е чиста до черно при сняг

    “Не може в София, Пловдив и другите големи градове пътищата да са почистени до черно при снеговалеж, а тук да не можем да минем с колите, както беше миналата година. Обръщам внимание, разговаряйте с почистващите фирми и им дайте ясно да разберат, че се плаща, но искаме качество”.

    Това заяви днес зам.-областният управител Валентин Ангелов на среща в администрацията със служби и институции от региона за подготовката за зимата и почистването на пътищата.

    На обясненията за “силен снеговалеж” и “усложнена пътна обстановка” Ангелов възрази: “Ако чакаме два часа да вали сняг, после какво правим? Натрупа ли веднъж, става лошо. Да не се оправдаваме после: “Ама много сняг...” Затова наблягам на това, искаме пътищата, особено магистралата, да са чисти до черно, до асфалт”, повтори зам.-областният управител.

    На срещата шефът на КАТ Иван Расоков рапортува готовността на вътрешното ведомство за зимата. Шефът на Областното пътно управление Радостин Ламбрев информира, че са сключени договори с фирма АБ АД за зимно почистване на републиканската пътна мрежа, а за 111-те километра магистрала на територията на областта има отделен договор с АБ “Марица”. За сезона са необходими 12 500 тона пясък и 5100 тона сол. “До края на седмицата ще осигурим необходимия минимум от 60 процента от това количество”, увери шефът на Пътното. Той допълни, че са са осигурени и количества калциев двухлорид, който се използва при много ниски температури, за да спомогне на почистващата техника.

    За почистването на пътищата в областта са осигурени 124 машини, отделно 34 за чистене на магистралата. Те са оборудвани с GPS-и и работата им ще се следи в реално време, обясни Ламбрев.

    Гл. инспектор Колев от Пожарната съобщи, че всички районни служби разполагат с висопроходими автомобили, които ще се ползват за евакуиране на хора в случай на нужда. До средата на ноември ще приключи и пълният технически преглед на наличната техника. Осигурени са възможности за транспортиране на болните на хемодиализа от областта, отчетоха от спешния център в Хасково.

    В съвещанието участваха представители на общините от областта, на „Национална сигурност“, РЗИ, Военното формирование, МБАЛ Хасково, РУО и други.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ин
      инж. Лазар Лазаров
      9 -3
      15:02, 1 ное 2016
      Ламбрев, Ламбреееееев, ЗНКНС.
    • 2
      Бр
      Браво Лазаров
      11 0
      16:55, 1 ное 2016
      На Ламбрев и аз мога да кажа , че за никакъв к.. не става! Зам.областният и Областният управители, просто трябва да поискат оставката на инж.Ламбрев! Нека на ОПУ се назначи човек, който да защитава интересите на държавата, а не интересите на Станимир Милев и Телят Хасан - собствениците на "АБ" АД Хасково.
    • 3
      На
      Наблюдател
      6 0
      18:02, 1 ное 2016
      Грешиш приятел,има още един играч,заради който не можем да видим чисти пътища-АТАСТРОЙ. Да не говорим за Община Стамболово-мъка. Много добре е казал зам.областния. Чистят след като се стопи снегаy
    • 4
      Ку
      Кузманов
      3 0
      20:00, 1 ное 2016
      И на тая снимка Ламбрев се хили като будала!
    • 5
      Ку
      Кузманов
      1 0
      20:02, 1 ное 2016
      Атастрой на някой респром ли е?
    • 6
      Ха
      Ха сега
      0 0
      09:48, 2 ное 2016
      Новият строител на Пеевски

      Без да има пряка връзка, хасковската АБ повтаря модела на "Водстрой 98" - малък закъсал регионален играч, който изведнъж започва да печели поръчки и взема заеми от ББР
      Николай Стоянов




      Още по темата

      „Хасковската пътностроителна компания АБ не е в цветущо здраве.“

      „Сумарно дружествата от групата й имат близо 8 млн. лв. просрочени данъци към 31 юли 2016 г. „ В продължение на тази теза ще бъде интересно да конкретизираме какво представлява групата. Кои са дружествата – образуващи гръбнака на тази оперативно вече интересна група:

      АБ е в списъка на големите длъжници на НАП от 2013 г. и по тази причина през 2016 г. вече приходната агенция има запори на дялове в дъщерни дружества.

      Освен това компанията има и 3.5 млн. лв. необслужван заем от ОББ, за което банката има изваден изпълнителен лист, а също и по-малки задължения към други кредитори.

      В местните медии в последните две години има репортажи за забавени с години ремонти на селски пътища, глоби от инспекцията по труда за неплатени с месеци заплати, протести на недоволни служители, като вече някои имат и спечелени дела.

    • 7
      Ха
      Ха сега
      0 0
      09:50, 2 ное 2016
      АБ-то на партийните обръчи


      И досега компанията се свързваше с ДПС.

      АБ е създадена през 1993 г. като изцяло държавно ЕООД - наследник на активите и пасивите на Пътно управление - Хасково.

      През 1999 г. е приватизирано, като 80% са продадени на работническо-мениджърското дружество "Пътстрой 97", в което собствеността е разпръсната между над 150 служители и директори.

      След изкупуване на дяловете на част от тях през 2012 г. с най-голям дял се оказва Телят Хасан.

      Той и Станимир Милев влизат в управлението и на двете компании и оттогава неизменно двамата са водещите фигури в групата АБ.

      Партньорството между Милев и Таню Сашев Кискинов, каквото е предишното име на Хасан, започва още от 1995 г., когато основават "Финтекс" - текстилна фабрика, която работи на ишлеме.


      Телят Сали Хасан е общински съветник от ДПС в периода 2011 - 2015 г. като и преди това през 2007 г. е бил кандидат в листата на партията.

      Там той е председател на групата по териториално селищно устройство и транспорт. Според публикация на "Хасковска Марица" за новия общински съвет той е племенник на съоснователя и дългогодишен депутат на ДПС Юнал Лютфи.

      Извън съдружията си с Милев Телят Хасан има бизнес и със земеделски земи. През 2013 г. Държавен фонд "Земеделие" е спрял плащания по субсидии към неговата фирма "Сева инвест", тъй като е констатирал "кандидатът е заявил площи, които не стопанисва, за една и съща площ са подадени две или повече заявления и застъпването на площи не е отстранено".

      След съдебни спорове на последна инстанция съдът потвърждава решението на фонда.

      Извън бизнес начинанията му името Телят Сали Хасан през 2013 г. се появява в турската преса като един от група задържани за трафик на хероин, но няма сведения за някакви последвали дела.


      Станимир Милев няма толкова пряка партийна връзка, но пък е спонсор и гост на различни събития на ДПС. В новина на сайта на движението от 2012 г. той лично, както и "Финтекс", е сред дарителите за митинг-събор на ДПС в Караманци за отбелязване на 28 години от съпротивата срещу т.нар. възродителен процес - мероприятие, посетено лично от Юнал Лютфи и още двама депутати от партията.
    Последни новини