От х:

Днес в x:

Изкоп за строеж за малко не погълна кола,собственикът не я търси

Изкоп за строеж в центъра на Кърджали за малко не погълна автомобил.Колата пречи на строителните работници, но те не смеят да я преместят.Собственикът от своя страна не я търси.Така строителството върви, а автомобилът не.

Според Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред в община Кърджали глоба от 200 до 2000 лева грози собственикът на колата.Според чл.18.т.2 е забранено да се паркира моторно превозно средство с лош външен вид или негодно такова/разкомплектовано,катастрофирало,със значителни повреди/ или снето от отчет /без регистрационни номера/ по тротоарите,улиците,площадите,откритите паркинги и общински пазари.

 Проблемът е, че по изоставения автомобил има куп отпадъци,които представляват опасни замърсители като акумулатор,масла,гуми.Според Наредбата за управление на отпадъци на територията на община Кърджали те трябва да се предават на определени от общината места на лица със съответното разрешително.Глобата е от 100 до 1000 лева,за неизрядните.

Според чл. 2,ал.11 кметът на общината отговаря за организирането, събирането  и съхранението на излезлите от употреба моторни превозни средства на площадките за временно съхранение.

За съжаление е невъзможно без съгласието на собственикът изоставен автомобил да бъде предаден за скрап.Общината организира няколко поредни акции за почистването на града от спрени от движение возила.Въпреки това нагли собственици все още се намират.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини