От х:

Днес в x:

Даниел Вълчев се извини на майката на убития студент

"Ако трябва всички ние като общество да се извиним на майката на убития Стоян Балтов, аз го правя сега" - това каза в предаването "Неделя 150" министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.
Той подчерта:"Мисля, че не е коректно един министър да протестира срещу нещо, решението на което би трябвало в някаква степен да зависи и от него. Смятам, че трябва да има конкретни решения, а не да излиза така, че някак си той е на страната на народа".
Даниел Вълчев наблегна на това, че самият той е вносител на законодателните промени, свързани с бъдещи ограничения за строителство и разпореждане със собственост на територията на университетските селища.
Министърът прогнозира, че помените ще бъдат приети от правителството на следващото заседание в четвъртък, но изтъкна, че те, най-вероятно, ще срещнат отпор в Народното събрание.
Там и сега има възражения, изтъкна министърът. Той конкретизира, като посочи: "От една страна има такива, които казват, че законът е противоконституционен.
Втората група ще кажат, че навлизаме в правомощията на общините. Но дайте отсега напред да се опитаме да въведем някакви правила!".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини